Premier League előzetes

Egy újonc a Chelsea, Bogdánék a Liverpool útjában

Hat mérkőzést rendeznek a Premier League 3. fordulójának szombati játéknapján. A bajnoki címre törő Chelsea az újonc Norwich Cityt látja vendégül, Buzsáky Ákos és a QPR a Wigan, Bogdán Ádám a Boltonnal a Liverpool otthonába látogat.

tdhzrdt


Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 13:05
Hathárom tipp: 1
Két klasszis támadója, a sérült Gabby Agbonlahor és Emile Heskey nélkül igyekszik megszakítani az Aston Villa a forduló nyitómérkőzésén a PL eddigi meglepetéscsapata, a százszázalékos Wolverhampton menetelését. Mindkét csapat ráhangolódása jól sikerült a mérkőzésre, a Farkasok a negyedosztályú Northampton Townt verték ki a Ligakupából (4-0) a hét közepén, a Villa a harmadvonalbeli Hereford United elleni sikerrel (2-0) melegített. Bár még az elején tartunk a szezonban, a harmadik helyezett fogadja a negyediket, jó kis meccs kerekedhet ebből.

Wigan Athletic-Queens Park Rangers 13:30
Hathárom tipp: X
A QPR számára a nyitány katasztrofálisan sikerült (0-4 a Boltontól), de annál jobban folytatódott (1-0 az Everton ellen). Buzsáky gólpasszt jegyzett az Everton ellen, így minden esély megvan rá, hogy az MTK neveltjének ismét bizalmat szavaz Neil Warnock a kezdőben. A szurkolók nem csak a győzelemnek, hanem új tulajdonosnak is örülhettek az elmúlt napokban, Tony Fernandes pedig rögtön cselekedett, négy-öt igazolást ígért az átigazolási piac végégig. Azt, hogy nem csak a levegőbe beszélt, bizonyítja, hogy máris nagy fogás landolt a hálóban, Joey Barton személyében. A Newcastle-től érkezett fenegyerek viszont a hétvégén nem lehet a csapat segítségére. A Wigan hét év után először nem kapott ki első két bajnokiján, és február óta veretlen otthon, míg a QPR zsinórban négyszer nyert idegenben, így ez a párharc is érdekesnek ígérkezik.


Blackburn Rovers-Everton 16:00
Hathárom tipp: 2
Az Everton szurkolói majd’ két éve várnak arra, hogy a vezetőség költsön erősítésre, a kiesés szele az előző szezonban meg is csapta a kisebbik liverpooli csapatot, még ha jól hajrázott is. Most sem indult jól az idény, a QPR verte David Moyes együttesét. Persze ez nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt négy szezonban is vereséggel rajtoltak. A Blackburnnél, az indiai tulajdonosok sztárokat ígértek (Ronaldinho, Raúl), egyelőre semmi sem valósult meg, csak két vereség. Szombat estére legalább az egyik csapat feliratkozhat az eredményjelzőre.


Chelsea-Norwich City 16:00
Hathárom tipp: 1
André Villas-Boas csapata a Stoke City elleni 0-0-val és a West Bromwich elleni sovány, 2-1-es győzelemmel indította a szezon, de legalább megvan a portugál menedzser első sikere tétmérkőzésen. Most az újonc Norwich City következik hazai pályán, amely papíron az egyik legkönnyebb ellenfél. Érdekesség, hogy a vendégeknek pozitív a Premier League-mérlege a Kékekkel szemben, nyolc bajnokiból négyszer nyertek, míg a londoniak háromszor. A Chelsea legújabb szerzeménye, Juan Mata valószínűleg a padon kezd, a védelem tengelyéből továbbra is hiányzik David Luíz, rajta kívül Petr Cech, Michael Essien és Alex is sérüléssel bajlódik. A Norwich két döntetlennel indította szezonját, az erőviszonyok alapján a tisztes helytállás lehet a céljuk a Stamford Bridge-en.

Swansea City-Sunderland 16:00
Hathárom tipp: 2
Két, a Ligakupában egyaránt megalázó vereséget szenvedett csapat találkozik, az újonc Swansea City a Sunderlandet látja vendégül. A PL-t illetően mindkét csapat egy döntetlen mellett egy vereséget tud felmutatni, a hazaiak beleszaladtak a késbe a Manchester City ellen (0-4), múlt héten a Wigan ellen javítottak (0-0), míg a nyáron az egész ligában a legtöbbet igazoló Sunderlandnél egyelőre nem állt össze az egység. A csapatok egyébként 29 év után találkoznak újra.

Liverpool-Bolton Wanderers 18:30
Hathárom tipp: 1
A Mersey-partiak kilencmeccses győzelmi szériát számlálnak a Bolton ellen, ebből mindössze egyszer szereztek két gólnál kevesebbet, és a Liverpool legutóbbi tíz hazai bajnokijából csak egyet vesztett el, vagyis a statisztikák a Vörösök győzelmét sejtetik. A Liverpool gépezete a nyitó fordulóban még akadozott hazai pályán a Sunderland ellen (1-1), de egy hete az Emiratesben fontos sikert arattak az Arsenal ellen (2-0). Kenny Dalglish továbbra sem számíthat Steven Gerrardra, Raúl Meireles térde a hétközi, Exeter City elleni Ligakupa-találkozón sérült meg. A vendégeknél Bogdán Ádám a cserepadon foglal helyet, Li Csong-jong és Tyrone Mears hosszú időre kiesett lábtörés miatt, és Stuart Holden (térd), és Sam Ricketts (Achilles-ín) is betegszabadságát tölti.