Cselgáncs-vb

Bor válla reccsent a vesztes meccsén, visszalépett

  • MTI

A +100 kilós Bor Barna vállsérülés miatt visszalépett, így hetedikként zárt, a magyar küldöttség pedig két bronzéremmel fejezte be szereplését a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

A kétszeres Eb-második dzsúdós szombaton az Amerikai Szamoáról érkezett Anthony Liu, az argentin Orlando Baccino, a szlovén Matjaz Ceraj legyőzése, illetve a négyszeres világbajnok francia Teddy Rinertől elszenvedett vereség után az orosz Alekszandr Mihajlinnal csapott volna össze a vigaszágon. A találkozó azonban nem jött létre, mivel a paksi "nehézfiú" a Riner elleni meccsen ráesett a vállára, és nem tudta folytatni a küzdelmet a vigaszágon.

"Esés közben a könyököm ért le először, a vállam pedig felcsúszott. Nagy reccsenést hallottam, és azóta is rettenetesen fáj" - nyilatkozta a bemelegítőteremben Bor az MTI-nek. "Nagyon remélem, hogy semmi komoly, mert elegem van a sérülésekből. Jó formában voltam ma, úgy érzem, a bronzmeccsig eljutottam volna. De egy kézzel nem lehet dzsúdózni. Ami Rinert illeti, ő egy külön kategória most, nagy pech, hogy vele kerültem egy ágra. A többiek közül a kubaival jót meccseltem Brazíliában, az orosz is meglett volna, a németet és a dél-koreait is vertem már meg, de Teddyt most nem lehet legyőzni."

Mivel a vasárnapi csapatversenyben a magyarok már nem lesznek érdekeltek, a 13 tagú küldöttség két bronzéremmel zárta a vb-t: kedden Csernoviczki Éva (48 kg), pénteken pedig Mészáros Anett (70) állhatott a dobogó legalsó fokára.