Premier League

Bogdán Ádám a kispadról nézte a Liverpool-gálát

  • VNA

A Bolton ellen is folytatta idei veretlenségi sorozatát a Liverpool, amely sorozatban tizedszer győzte le a Boltont, ezúttal hazai pályán 3-1-re.

A liverpooli Charlie Adam és Jordan Henderson ünnepli a Liverpool második gólját a Bolton ellen
A Sunderland elleni 1-1-es bajnoki rajtot követően még bosszankodtak a Liverpool hívei, az Arsenal idegenbeli legyőzése (2-0) ugyanakkor már bizakodásra adott okot a vörösök szurkolói számára, akik így szép számmal látogattak ki szombaton este az Anfield Roadra a Bolton elleni harmadik fordulós találkozóra. A hazaiaknál Luis Suárez és Dirk Kuyt is kezdő volt (Andy Carroll ezúttal a kispadra szorult), de mégsem ők, hanem a Sunderlandtől érkező 21 esztendős Jordan Henderson szerzett vezetést a Liverpoolnak a 15. percben (1-0). A 20 millió fontért igazolt Hendersonnak ez volt az első gólja új klubja színeiben, a ballal a jobb felsőbe lőtt gólja igazi mestermunka volt. A gyengén védekező Bolton ellen Kuytnek volt hatalmas helyzete a 21. percben, ami után a Bolton néhány perc múlva taktikai cserét hajtott végre és - egy időre legalábbis - rendezte sorait. A ’Pool is cserélt a szünet előtt, de ennek oka Martin Kelly sajnálatos sérülése volt.

Fordulás után az 52. percben Martin Skrtel révén növelte előnyét (2-0) a Liverpool, majd egy perccel később Charlie Adam is gólt szerzett távolról (3-0), így a félidő elején viszonylag hamar eldőlt a három bajnoki pont kérdése. A hosszabbítás perceiben egy előrevágott labdát Carragher vétett el, az akcióból pedig Klasnic szerezte meg a Bolton szépítő gólját (3-1). Ez a mostani siker azt jelenti, hogy a Liverpool 2006 szeptembere óta sorozatban tizedszer is legyőzte a Boltont (ezeken a meccseken elért 27-5-es összesített gólkülönbséggel). A Bolton az első két fordulóban hiába szerzett hat gólt is, ezúttal csatárai meglehetősen passzívnak bizonyultak. A hazaiak fölényes sikerét a Bolton kispadjáról nézte végig Bogdán Ádám, a magyar válogatott kapusa.