La Liga előzetes

A két újonc egymás ellen, a Valencia a Santandert fogadja

A második fordulóval kezdődik a spanyol bajnokság, de szombaton a két gigász, a Barcelona és a Real Madrid még nem lép pályára.

A Real Betis ismét az élvonalban bizonyíthat - Fotó:AFP

Sporting Gijón-Real Sociedad 18.00
Hathárom-tipp: X
Gijon és a Real Sociedad találkozójával kezdődik a spanyol élvonal szombaton 18 órakor. Június elején Phillippe Montanier-t nevezték ki az elmúlt bajnokságban 15. helyén végzett Sociedad új vezetőedzőjének. A szakvezető a Valenciennes-től érkezett, és első bajnokiját most fogja megvívni új együttesének kispadján. A Sporting Gijón egyik legnagyobb vesztesége nyáron José Ángel Valdés távozása volt, őt az AS Romának adták el.

Valencia-Racing Santander 20.00 TV: Sport 2
Hathárom-tipp:1
A legutóbb bajnoki bronzérmes Valencia szombaton a Racing Santandert fogadja. Unai Emery ismét elvesztette egy alapemberét a nyáron, Juan Mata ugyanis a Chelsea-be igazolt. A csapat ettől függetlenül stabilnak mondható, így nem okozhat különösebb gondot a Racing Santander legyőzése.

Granada-Real Betis 22.00 TV: Sport 2
Hathárom-tipp:X
A nyitókör első napján lép pályára két újonc is, a Granada és a Betis is, amely éppen egymás ellen kezdi meg az élvonalbeli szereplést. Természetesen amennyiben a múltat vesszük alapul, a Real Betis számít a találkozó esélyesének, a Granada azonban nem ígérkezik hazai pályán könnyű ellenfélnek. A kiscsapat drukkerei ugyanis 35 évet vártak arra, hogy ismét az első vonalban lássák kedvenceiket, hat évvel ezelőtt még a negyedosztályban játszott a gárda.