Parasport

Végleges a 2012-es paralimpia programja

  • VNA

Huszonegy sportág 503 versenyszámában avatnak majd paralimpiai bajnokot jövőre Londonban - a helyi szervezők csütörtökön véglegesítették a játékok programját.

A nyári olimpia után nem sokkal, 2012. augusztus 29. és szeptember 9 között kerül sor Londonban a paralimpiai játékokra, ahova 150 ország közel 4200 sportolóját várják a szervezők. A hivatalos versenyprogramot csütörtökön véglegesítették, amely alapján két héten belül már a közel két millió belépő értékesítése is elkezdődhet. A szurkolók részéről már most óriási az érdeklődés a versenyek iránt, hiszen az Internetes igénylő rendszeren keresztül már közel egymillió jegyigénylés futott be a szervezőbizottsághoz.

Az egyik slágerszám természetesen itt is a 100 méteres síkfutás lesz, amelyben a hamarosan kezdődő tegui vb-n is rajthoz álló Oscar Pistorius-szal is találkozhatnak a nézők, méghozzá szeptember hatodikán este. A jegyárak öt fonttól kezdődnek, a legdrágább belépőket pedig itt is a megnyitóra árulják majd, a legjobb helyekért közel 500 fontot kell fizetni az érdeklődőknek. A londoni paralimpia teljes sportági menetrendje és jegyárai az alábbi linken érhetőek el.