Európa Liga

Vanczákékat kizárhatják

  • MTI

Veszélybe került Vanczák Vilmos klubjának, az FC Sionnak Európa Liga-főtáblás indulása, miután a gyanú szerint a svájci csapat megsértette az Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) átigazolási szabályzatát.

A Sion a selejtező utolsó, 4. fordulójának csütörtöki visszavágóján 3-1-re legyőzte a skót Celtic Glasgow-t, és ugyanilyen arányban jutott a 48-as főtáblára. A skótok az európai szövetségnél (UEFA) tiltakoztak. Álláspontjuk szerint a FIFA egy 2009-es, ám csak idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a Sion egy évig nem igazolhatott volna játékost. Vanczák klubja viszont azzal védekezik, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott rá, hogy augusztusban hat új játékost igazoljon.   

Gianni Infantino, az UEFA főtitkára jelezte: a fegyelmi bizottság mindenképpen szeptember 15-e előtt, vagyis a főtábla rajta előtt dönt az ügyben. A Sion érdekelt a főtábla pénteki, monacói sorsolásán, ám ha utólag kizárják, akkor az UEFA a Celtic Glasgow-t lépteti a helyére.