Debrecen

Nem szabad az Újpest nyeretlenségével foglalkoznunk - Kondás Elemér

A hat forduló után veretlen és listavezető Debrecen a két ponttal a tabella 14. helyén szerénykedő, még nyeretlen Újpestet fogadja vasárnap este az NB I hetedik fordulójában. Kondás Elemér, a Loki szakvezetője szerint nem befolyásolhatja csapatát az a tudat, hogy az ellenfél ebben a szezonban még nem győzött.

"Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy szerepelt eddig az Újpest a bajnokságban – mondta Kondás Elemér a dvsc.hu-nak. - Csak arra kell összpontosítanunk, hogy megnyerjük a mérkőzést hazai közönség előtt. Erre készülünk, mint ahogy mindig, és nem szabad, hogy befolyásoljon minket az ellenfél eddigi gyengébb szereplése. Láttam a Diósgyőr elleni meccsüket, a végén akár nyerhettek is volna, megvoltak a lehetőségeik, vagyis mindenképpen óvatosnak kell lennünk. Korábban is hangsúlyoztam, hogy a bajnokságban bárki győzhet bárki ellen. Nekünk arra kell koncentrálni, hogy fejben is ott legyünk a mérkőzésen, és nyerjünk. A nagy meleggel is számolni kell természetesen, ez az időjárás mindenkit megfog. Próbáljuk úgy alakítani az edzéseket is, hogy a hőség a lehető legkevesebbet vegye ki a játékosokból. Egyértelműen befolyásolja a mérkőzés iramát, ritmusát, hogy délután négy órakor lesz a meccs, a labdarúgók is emberek, az élettani hatások náluk ugyanúgy érvényesülnek."
 
A DVSC-hez kapcsolódó hír, hogy ismét számolhatAdamo Coulibalyval és Varga Józsffel: előbbi eltiltása lejárt, utóbbi felépült sérüléséből. A válogatott középpályást az előző két bajnokin Luis Ramos helyettesítette, amiken gólt és gólpasszt jegyzett.

"Két jó játékos szabadult fel, meglátjuk, hogy alakul a kezdőcsapat, nincs eldöntve, kik lépnek pályára, de elképzelhető a változás. Luis Ramos nagyon jól teljesített az elmúlt két mérkőzésen, de ismétlem, csak később dől el, hogy állunk fel az Újpest ellen."