Cselgáncs-vb

Mészáros és Joó már nyolcaddöntős

  • MTI

70 kg-os Mészáros Anett és a 78 kg-os Joó Abigél is könnyed sikerrel jutott be a 16 közé a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

Mészáros, a Honvéd Európa-bajnoka - aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett - a svájci Juliane Robra hosszabbításos legyűrése után a salvadori Veronica Mendozával találkozott, aki háromszor volt bronzérmes a kontinensbajnokságon. A csata mindössze 1:19 percig tartott, amikor a 24 éves magyar jukót érően vitte földre riválisát, majd rögtön leszorította, így ipponnal fejezte be az egyoldalú mérkőzést. A nyolcaddöntőben a luxemburgi Lynn Mossong következik.   

A nap másik magyarja, az ugyancsak Eb-aranyérmes Joó az olasz Assunta Galeone elleni izgalmak után a Fidzsi-szigeteki Sisilia Rasokisoki várt, és a 21 éves KSI-versenyző valóságos iskolát mutatott be ellenfelén: először jukót, majd vazaarit kapott akcióiért, aztán a másodikat megfejelte egy leszorítással, amelyből nem volt menekvés az ellenfél számára. A 16 között a szintén Eb-aranyérmes orosz Vera Moszkaljuk vár Joóra, akit megvert áprilisban az isztambuli kontinenstornán.