Golf

McIlroy egyelőre „hontalan”, kivár a 2016-os olimpia előtt

  • VNA

A golf a közelmúltban került fel a 2016-os nyári olimpia programjára. Az észak-ír Rory McIlroy is indulna Rio de Janeiróban, de még nem tudja, milyen színekben.

Az észak-ír Rory Mcllroy a Dubai golfversenyen
A golf két évvel ezelőtt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koppenhágai kongresszusán került fel (pontosabban vissza) a nyári olimpiák programjába. A 2016-os, Rio de Janeiróban sorra kerülő játékokon a jelenlegi profi mezőny legjobbjai is részt vehetnek. A döntés idején, két évvel ezelőtt az ifjú Rory McIlroy azt nyilatkozta, hogy amennyiben eljut oda, akkor brit színekben venne részt az olimpián. A már akkor is évszázados tehetségnek kikiáltott, immáron 22 esztendős észak-ír játékos azóta a világ legjobbjai közé került, idén júniusban pedig megnyerte a US Opent. Ezzel párhuzamosan most már jóval többen figyelnek a véleményére és arra a nyilatkozatára, amely szerint lehet, hogy mégis Írország színeiben indulna Rióban.

„Ha őszinte akarok lenni - ami általában vagyok -, akkor bármit is mondok ezügyben, valakit biztosan megbántok. Így most azt tudom csak mondani, hogy még nem tudom mi lesz. Öt év múlva lesz csak az olimpia, addig bőven lesz időm eldönteni, mit akarok” - mondta McIlroy, aki azért szembesül ezzel a dilemmával, mert szűkebb hazája, Észak-Írország nem nevezhet külön csapattal a játékokra, csak Nagy-Britannia részeként. „Az olimpia hatalmas népszerűséget fog hozni világszerte a golfnak, így óriási rang lesz megnyerni a játékokat” - tette hozzá a sokak szerint az új Tiger Woodsnak számító észak-ír játékos, aki jelenleg a negyedik helyet foglalja el a golfozók világranglistáján.