Bundesliga előzetes

Hajnalék nem nézik a Szuperkupát, inkább Berlinben játszanak

A Hertha BSC-Stuttgart találkozóval kezdődik a Bundesliga negyedik fordulója. A berliniek a leghosszabb hazai nyeretlenségi sorozatot szeretnék megszakítani, míg Hajnal Tamásék az első kör után elvesztett győztes útra térnének vissza.

Hajnal Tamás kezeli le a labdát a Stuttgart és a Schalke 04 mérkőzésén a Bundesligában 2011 augusztusában

Hertha BSC-VfB Stuttgart
péntek 20:30 (Eurosport 2)
hatharom-tipp: X

Nem mondhatjuk, hogy a Bundesliga 2-ből frissen visszajutott Hertha nagy lendülettel kezdte volna a bajnokságot, hiszen három mérkőzésen csak két pontot szereztek, de a szurkolóiknak nem csak ezért lenne fontos, hogy nyerjen a csapat. Sorozatban 17 hazai találkozón maradtak ugyanis nyeretlenek az első osztályban, utoljára több mint két évvel ezelőtt, 2009 augusztusában nyertek a Hannover ellen a 2009-10-es idény első fordulójában. Akkor talán még senki nem gondolta volna, hogy egy kezükön meg tudják majd számolni az együttes győzelmeit a szezonban (pont ötig jutottak), azt meg pláne nem, hogy otthon senkivel nem bírnak el.

A Stuttgart nem nyerni jár Berlinbe (27 meccsből 4 győzelem), de legutóbb ők is elvitték a három pontot a fővárosból. Ha most is sikerrel járnak, akkor biztos, hogy egy keserű jubileumot "ünnepeltetnek" meg a hazaiakkal: a Hertha ebben az esetben meg fogja kapni az 1500. gólját a Bundesligában. Erre persze sor kerülhet úgy is, hogy BSC-győzelem vagy döntetlen születik, és abból kiindulva, hogy az eddigi három mérkőzésükön négy találatot kaptak, sor is fog kerülni. Emiatt - bár egy döntetlent tartunk a legvalószínűbbnek - egy hajszálnyival a néha egész jól védekező Stuttgartnak adnánk több esélyt a győzelemre.