Átigazolás

Futács Márkó a Portsmouth-ban folytatja - hivatalos

Futács Márkó az angol másodosztályba szerződött, a 21 éves, utánpótlás-válogatott csatár a Portsmouth csapatánál írt alá egy plusz egyéves szerződést.

Futács Márkó az angol másodosztályba szerződött, a 21 éves, utánpótlás-válogatott csatár a Portsmouth csapatánál írt alá egy plusz egyéves szerződést

Futács a Werder Bremen játékosa volt, de az előző szezont a német másodvonalbeli Ingolstadtnál töltötte kölcsönben. Egy évre kötelezte el magát új csapatához, szerződése további egy évvel meghosszabbítható.

"Nagyon izgatott és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Fantasztikus, hogy Angliába kerültem, keményen fogok dolgozni, hogy bizonyítsak a szurkolóknak" - nyilatkozta a Portsmouth hivatalos honlapjának a támadó.

"Már egy ideje a csapattal edzem, és látom, hogy teljesen máshogy működnek itt a dolgok, mint Németországban, vagy Franciaországban. Azt hiszem, Anglia a legtökéletesebb hely a számomra, az angol stílus illik legjobban a játékomhoz. Most az az elsődleges, hogy beilleszkedjek a csapatba, de csatár vagyok, így természetesen gólokat szeretnék szerezni. Arról már hallottam, hogy a Pompey drukkerei fantasztikusak, már alig várom, hogy futballozzam előttük" - tette hozzá Futács, aki tagja volt a 2009-ben világbajnoki bronzérmet nyert U20-as magyar válogatottnak.

Futács a III. Kerületi VSE-ben, a Ferencvárosban, majd 2006-tól a francia Nancyban nevelkedett, ahonnan 2009-ben a Werderhez igazolt.