U-21-es válogatott

Róth Antal keretet hirdetett az írek és az olaszok ellen

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott szeptember 1-jén, csütörtökön kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Róth Antal szövetségi edző kijelölte a két mérkőzésre készülő keretet, amelyből sérülés miatt több alapember is kimaradt.

Balajti Ádám lábközépcsont-törés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, Litauszki Róbert keresztszalag-szakadás miatt marad ki, Simon Ádám a Wales elleni felkészülési összecsapáson dőlt ki a sorból, Simon András pedig még nincs száz százalékos felkészültségi állapotban bokasérülését követően, ezért ő az első meccsen még nem szerepelhet. Az utolsó pillanatban Fiola Attila is kikerült a keretből, neki combsérülése miatt az orvosok két hét pihenőt írtak elő.

A mieink első mérkőzésüket idegenben játsszák az ír válogatott ellen, majd öt nappal később, szeptember 6-án az olasz válogatottat fogadjuk a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

"Természetesen az Írország és Olaszország elleni keret hirdetésekor is figyelembe kellett vennem a sérültek helyzetét, valamint úgy döntöttem, hogy a lábadozó Simon András játékára most nem számítunk. A hazai felkészülési meccseken már láttam Gyurcsó Ádámot, aki jó formában futballozik az NB I-ben, és a saját posztján nyerte meg a kerettagságért folytatott harcot" - nyilatkozta a keretről Róth Antal a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának.

Csoportunkban egy mérkőzést már lejátszottak, ezen Törökország fölényesen, 6-1-re legyőzte Liechtensteint.

A magyar U21-es keret
Kapusok: Gulácsi Péter (Hull City), Megyeri Balázs (Olympiakos FC)
 
Védők: Szokol Zsolt (Újpest FC), Kádár Tamás (Newcastle United FC), Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest), Fodor Ferenc (Kozármisleny), Szeleczki Alex (Szolnoki MÁV), Sváb Dániel (Ferencvárosi TC).
 
Középpályások: Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi), Kiss Máté (Győri ETO), Bódi Ádám (DVSC-TEVA), Egerszegi Tamás (Újpest FC), Iszlai Bence (Haladás Sopron Bank), Gosztonyi András (Videoton FC), Hidi Patrik (Budapest Honvéd), Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE), Bertus Lajos (Kecskeméti TE)
 
Támadók: Futács Márkó (Werder Bremen), Lázár Bence (Újpest FC) Tischler Patrik(MTK Budapest)