La Liga

Megállapodtak a felek, a hétvégén elrajtol a spanyol bajnokság

A spanyol futballisták szövetsége (AFE) és a profi labdarúgóliga (LFP) képviselői csütörtöki egyeztetésükön végre megállapodásra jutottak, így pénteken 18:30-kor a Girona-Elche találkozóval elrajtol a Segunda División, míg szombaton 18 órakor a Sporting Gijón-Real Sociedad mérkőzéssel a Primera División 2011-2012-es idénye.

a hétvégén elrajtol a spanyol bajnokság

Az AS napilap beszámolója szerint a tárgyalássorozat hetedik fordulója eredményesen végződött, hamarosan hivatalosan is bejelentik a megállapodást.

A spanyol első-és másodosztálynak a múlt hétvégén kellett volna elkezdődnie, de az AFE és az LFP képviselői nem tudtak megegyezni a kollektív szerződés ügyében, ezért a játékosok sztrájkba léptek. A futballisták garanciákat akartak, hogy minden körülmények között megkapják a szerződésben rögzített javadalmaikat, és - az angol, német, holland példa alapján - ha egy klub nem fizet, akkor nem vehetne részt különféle bajnokságban, sorozatokban. Ezen túl a klubok - állításuk szerint - még mindig tartoznak több mint 200 futballistának összesen 50 millió euró értékben, és ezt is kérték kifizetni az érintetteknek.

Csütörtökön a játékosok megkapták azt a garanciát, amely biztosítja számukra, hogy törlesztik az elmaradt béreket, ez több mint ötven millió euróról szól. A megállapodás szerint azok a labdarúgók, akiket nem fizetnek ki, kiléphetnek szerződésükből.   

Olaszországban hasonló okból kifolyólag csúszhat a hétvégi rajt.

Az elmaradt első fordulót vagy december 23-án pénteken, vagy december 28-án szerdán játsszák le.