Cselgáncs-vb

Csoknyai és Gáspár továbbjutott, Baczkó kiesett

  • MTI

A 81 kg-os Csoknyai László és a 63 kg-os Gáspár Eszter bejutott a 32 közé, a szintén 63 kg-os Baczkó Bernadett viszont egy vereséggel búcsúzott a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A paksi Csoknyai a katari Avad Nemi ellen kezdett, és 1 perc 17 másodperc elteltével eldobta riválisát. A mérkőzésvezető csak vazaarit mutatott, de a két oldalbíró jelezte, hogy ippont ért az akció, így a magyart hirdették ki győztesnek. Az ugyancsak a Bercy csarnokban rendezett, februári Grand Slam-viadalon bronzérmes Csoknyainak a 64 között nem lesz ellenfele, mivel a mozambiki versenyző a kiírás szerint visszalépett.   

Ugyancsak gyors győzelmet aratott a miskolci Gáspár, aki egy perc után leszorította Stevie Kellyt, s az ausztrál nem tudott kiszabadulni a kemény ölelésből.   

Nem járt sikerrel ugyanakkor a 2007-ben vb-harmadik Baczkó, aki a szlovén Urska Zolnirral vívott nagy csatát. Ellenfelének két intésével a KSI dzsúdósa jukóhoz jutott, ám az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok szlovén egy dobással kiegyenlített. Jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás, ebből bő egy perc telt el, amikor Zolnir vazaarit érően vitte földre Baczkót, aki ezzel kiesett.   

A versenynap negyedik magyarja, Nagysolymosi Sándor (81 kg) később kezdi meg szereplését.