Olimpia 2012

A BBC-nek is nagy kihívás a londoni olimpia

  • VNA

Nyolcvanöt éves története legnagyobb kihívása elé néz a brit közszolgálati televízió - a BBC a napokban adott hírt részletes olimpiai közvetítési terveiről.

A brit közszolgálati televízió szeretne az esemény rangjához méltó módon tudósítani a hazai rendezésű olimpiáról, így kibővíti - eddig sem kis terjedelmű - adásait. A BBC Three névre hallgató televíziós csatornán eddig adásszünet volt napközben, az olimpia ideje alatt azonban itt is non-stop futnak majd az olimpiai közvetítések, mint ahogy a Radio5 is külön digitális rádiócsatornával bővül majd a játékok idejére.

A tervek szerint az általában csak az esti órákban „aktív” BBC Three kibővítése 4,5 millió fontos költséget jelent a közszolgálati csatornának. „Szükségünk van erre a bővítésre az olimpia ideje alatt, így a BBC One és a BBC Three csatornánkon keresztül folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni az eseményeket” – nyilatkozta Roger Mosey, a csatorna londoni olimpiáért felelős igazgatója. „Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen hazai televíziós társaságként nekünk kell az év legfontosabb sporteseményét feldolgoznunk, ugyanakkor arra is oda kell figyelnünk, hogy az emberek kedvenc programjai, sorozatai se maradjanak ki a kínálatból, hiszen sokan vannak, akik kívül akarnak majd maradni az olimpia-őrületen” - tette hozzá Mosey.