Sportgazdaság

Nyáron is ömlik a pénz a Manchester Unitedhez

  • VNA

A nemzetközi sport világában sokak szerint a Manchester United az egyik legnagyobb pénztermelő gépezet. Az alábbi hír ismét ezt igazolja.

Az angol bajnokság címvédőjének számító Manchester United ugyanis kedden megállapodást kötött a nemzetközi logisztikai piac egyik meghatározó cégével, a DHL-el, amely az első olyan szponzora lesz, amelynek logója a csapat edzéseknél használt felszerelésén lesz látható. A cég ugyan már évek óta üzleti partnere a vörösöknek, de a most megkötött négy éves megállapodással logója először kerülhet fel hivatalos formában is a labdarúgók szerelésére. A klubhoz közel állók szerint 40 millió (így éves szinten 10 millió) fontosra becsült üzlet egészen más dimenzióba helyezi a szigetországi vetélytársak mezszponzori bevételeit is.

Nemanja Vidic és társai az új tréning mezzel
Az angol labdarúgó élvonal csapatai közül ugyanis csak a Liverpool, Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur négyes rendelkezik éves szinten tízmillió font feletti bevétellel a mezen szereplő támogatóktól, ezt az összeget pedig a United most már a tréning mezekre is megkapja. A Manchester United jelenlegi mezszponzora az Aon cég, amely a hírek szerint négy évre 80 millió fontot fizet azért, hogy logója a vörösök mezén díszelegjen.

„Ez az üzlet új alapokra helyezi az angol foci üzleti számait - mondta a megállapodást kommentálva a manchesteri klub egyik vezetője David Gill - Büszkeséggel tölt el bennünket az, hogy a DHL minket választott. Az ő globális jelenlétük és nemzetközi hírnevük tökéletesen illeszkedik a világ egyik legnépszerűbb labdarúgó csapatához.”

Kedden az oroszországi központú Beeline telekommunikációs cég vietnámi leányvállata is a manchesteri csapat szponzorai közé emelkedett. Az új szerződés értelmében ez a cég terítheti hálózatán három éven keresztül az angol csapattal kapcsolatos exklúzív információkat (gólok, interjúk, hírek, háttér információk, stb.) Kambodzsában, Laoszban és a hírek szerint már 16 millió (!) United szurkolóval rendelkező Vietnámban is.