Bajnokok Ligája

Mintha vért ittunk volna, úgy küzdöttünk - Köteles László

Köteles László és Tőzsér Dániel csapata, a KRC Genk a Maccabi Haifa ellen tizenegyespárbaj után jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. A mérkőzés hőse, a két izraeli büntetőt is hárító magyar hálóőr szerint az egész csapat felszívta magát erre a mérkőzésre.

Köteles László, a Genk kapusa társaival ünnepli a Bajnokok Ligája főtáblájára jutást.
Az első mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után már az első félidőben ledolgozta hátrányát a Kötelessel és Tőzsérrel a kezdőben felálló belga bajnok Genk csapata (2-1). Az állás a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem változott, a büntetőpárbajban pedig a magyar portás az izraeliek két büntetőjét is hárította, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Genk kilenc év után ismét a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet.

Köteles a siker után az egész csapat teljesítményét dicsérte:" Az elmúlt 3-4 meccsen nem játszottunk túl jól, de a tegnapi meccsre mindenki felszívta magát. Mindenki szemében láttam a győzni akarást, mintha vért ittunk volna, úgy küzdöttünk."

A magyar portás a szurkolókról sem feledkezett meg, akiknek szerinte nagy szerepük volt a sikerben. "A közönség volt a tizenkettedik játékosunk, fantasztikus volt a támogatásuk. Amióta a Genkben játszom, ilyen még nem láttam. Az egész stadion felállva tombolt, nem lett volna fair velük szemben, ha nem jutunk be a Bajnokok Ligájába."

A tizenegyespárbajt 4-1-re nyerte a Genk a Maccabi Haifa ellen