Magyar kosárlabda

Minden meccsen volt egy rossz negyedünk - Dzunics a válogatott kudarcáról

A magyar válogatott szövetségi edzője szerint a látott játék alapján a mostani ellenfeleink jobbak voltak a magyar válogatottnál.

A magyar csapat 0/4-es mérleggel, sereghajtóként zárta pótslejtezőt, így 1999 után tovább kell várnia arra, hogy részt vehessen az Eb-n. Braniszlav Dzunics, az Albacomp és a magyar válogatott edzője tegnap délelőtt bejött a csarnokba, mielőtt néhány napra Belgrádba utazott kipihenni válogatottbeli fáradalmait.

"Nehéz bármit mondani egy ilyen kudarc után. Ebben a sorozatban semmi nem működött úgy, ahogy kellett, ahogy szerettük volna. Sem a csapatjáték, sem az egyéni teljesítmények, nem volt egység a fiúk közt. Minden meccsen volt egy rossz negyedünk, utána nehéz volt újra felpörögni. A látott játék alapján azt kell mondanom, mostani ellenfeleink jobbak voltak - mondta a szakember, aki a válogatott edzője is volt egyben.

A szakember klubcsapatáról, az Albacompról is beszélt az fmh hasábjain.

"Matus Gábor irányításával készült a csapat. A magyar játékosok dolgoznak, várjuk Hollis visszatérését, és még mindig keressük a két külföldit. A magyarok közül Hanga kivételével mindenki maradt, őt nem tudtuk itthonról pótolni. Supola Zoltán visszatért Angliából, Juhos hazajött Amerikából, ők erősítést jelenthetnek. Antal Szabolcs helyére Somogyfoki Szabolcs léphet. Sok tehetséges fiatalunk lesz. Azért dolgozunk, hogy megfelelő formába kerüljön az együttes október elejére, illetve az 1-jén megrendezendő Szuper Kupa-találkozóra. Az a legfontosabb, hogy megnyerjük a mérkőzéseket. Ami a játékot illeti, szeretném, ha olyan szerkezetet tudnánk kialakítani, amely lehetővé tenné a múlt szezonbeli gyors, atletikus kosárlabdát" - jelentette ki Dzunics.