Chelsea

Mata aláírta ötéves szerződését, várja, hogy Torresékkel játszhasson

A Chelsea bemutatta legújabb szerzeményét, a Valenciától megvásárolt spanyol Juan Matát. A szélső ötéves szerződést írt alá az előző szezon ezüstérmesénél, és izgatottan várja, hogy együtt játszhasson Torresékkel.

"Már a legelső pillanattól kezdve jól érzem magam. Az első edzésem remek volt, és a csapat is jól fogadott. A Valencia is egy nagy klub, de most egy még nagyobbhoz kerültem, és rengeteg lehetőségem lesz trófeákat nyerni" - kezdte a bemutatkozó beszédét Mata.

Juan Mata mutatja fel új mezét a Chelsea sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták őt mint a csapat új igazolását 2011 augusztusában

A játékos megpróbálta összefoglalni a saját erősségeit: "A tervek szerint a széleken és középen is játszok majd. Szerintem jól bánok a labdával, támadó szellemű játékosnak tartom magam, elő tudom készíteni a gólokat, de a befejezés is megy."

Mata arról is beszélt, hogy mit jelent neki az, hogy világ- és Európa-bajnok honfitársa, Fernando Torres a csapattársa lesz: "Fernandónak köszönhetően izgatottan vártam, hogy idejöjjek. Ő elmondta, hogy jó dolgom lesz itt, és szerinte mi ketten a pályán is jól tudunk majd együtt játszani."