Karrier

Köteles védései új szerződést értek a Genknél

  • MTI

A belga bajnok Racing Genk két évvel meghosszabbította Köteles László szerződését azt követően, hogy az együttes a magyar kapus bravúrjainak is köszönhetően büntetőkkel legyőzte az izraeli Maccabi Haifát, s így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára.

Köteles László örül, miután megfogott egy büntetőt a Genk és a Maccabi Haifa Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzésén 2011 augusztusában

"Nagyon örülök az új szerződésnek, mert ebben nincs opció, három évig a Genk futballistája vagyok, ami egyfajta nyugalmat biztosít az embernek - idézi Kötelest az a közleményt, amelyet a futballista menedzsmentje szerdán juttatott el az MTI-hez. - Ráadásul a feltételek sokkal előnyösebbek, mint a korábbiban, ami valljuk be, nem volt kifejezetten jó. Ha az elmúlt heteket, a Maccabi elleni keddi meccset, és ezt a szerdai megállapodást veszem, nyugodtan mondhatom: a sors visszaadta azt, amit az elmúlt évben elvett."

Köteles 2009 óta erősíti a belga klubot - amely Tőzsér Dánielt és Tóth Balázst is foglalkoztatja -, ám az előző szezonban sokáig nem léphetett pályára, mivel korábbi egyesülete, a Diósgyőr és a Genk között jogi vita alakult ki. Ebben az időszakban Thibaut Courtois lett az elsőszámú kapus, ám a fiatal hálóőrt nyáron leigazolta a Chelsea, így Köteles előtt ismét megnyílt az út.

"Minden klubfutballistának a Bajnokok Ligája-szereplés az álma, az, hogy parádés stadionokban, fantasztikus játékosokkal szemben lépjen pályára. Boldog vagyok, hogy mindennek én is részese lehetek" - tette hozzá Köteles.