Bajnokok Ligája

Hősként ünneplik a tizenegyesölő Kötelest Belgiumban

A magyar kapus a a Maccabi Haifa elleni tizenegyespárbaj során két ízben is védeni tudott, így nem csoda, ha a meccs embereként említik a belga lapok.

Köteles Lászlót ünneplik társai
Amint arról beszámoltunk
, Köteles László és Tőzsér Dániel csapata, a Racing Genk az idegenbeli 2-1-es vereség után hazai pályán büntetőkkel gyűrte le a Maccabi Haifát a Bajnokok Ligája playoffjában, így a belga bajnoki címvédő ott lesz a csoportkörben.

A magyar kapus a tizenegyespárbaj során két ízben is védeni tudott, így nem csoda, ha a meccs embereként említik a belga lapok.

„Ezen a meccsen mindenki hős volt. Köszönöm a csapattársaimnak, hogy két gólt is lőttek a rendes játékidőben, illetve hogy mind a négy büntetőjüket belőtték. Én csak azt tettem, ami a dolgom” - idézi a belga Nieuwsblad a magyar kapust.

Kevin De Bruyne, a Genk sérült játékosa is hősként beszélt Köteles Lászlóról.

"Hihetetlen este volt. Természetesen Köteles a hős a két kivédett tizenegyessel. Bár jobban örültem volna, ha a pályán élhettem volna át, azért így az oldalvonal mellett sem volt rossz érzés. Hatalmas siker ez a belga focinak és a Racing Genknek - mondta a középpályás.

A belgák első gólját szerző Jelle Vossen előbb örömködött, majd kicsit a múltba révedt:

"Fantasztikus érzés. Nagyon jó úton haladunk tavaly óta és ennek meg is lett az eredménye. Kilenc évvel ezelőtt, amikor a Genk először bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, akkor még csak egy labdaszedő fiú voltam, most meg játszani fogok a sorozatban" - jegyezte meg a támadó.