Átigazolás

A Milan helyett a Roma erősítheti Montolivóval a középpályáját

Korábban az olasz bajnok Milan szerette volna megszerezni a Fiorentinától Riccardo Montolivót, de a piros-feketék figyelme most már inkább Alberto Aquilanira irányul. A Violák játékosa így könnyedén a Romához kerülhet, a Farkasok ugyanis szeretnének még egy belső középpályást igazolni.

Riccardo Montolivo kezeli le a labdát az Olaszország-Írország válogatott labdarúgó mékőzésen 2011 júniusában

A Milan már letett Montolivo megszerzéséről, de így sem biztos, hogy a játékos Firenzében marad annak ellenére sem, hogy a Fiorentina szeretné őt megtartani. Olaszországi hírek szerint ugyanis szívesen látná őt Daniele De Rossi mellett a Roma kezdőjében Luis Enrique, a csapat új vezetőedzője.

Montolivo érkezése ugyanakkor túlzsúfoltságot okozhat a belső középpályások posztján a Farkasoknál, elég ha csak azt megemlítjük, hogy már így a csapat tagja Perrotta, Pizarro, Brighi és Simplício. Így elképzelhető, hogy utóbbi annak ellenére távozni fog, hogy ügynöke, Gilmar Rinaldi szerint a Roma elkötelezett játékosa. A hírek szerint visszatérne hazájába, Brazíliába a Flamengóhoz.

Az olasz fővárosban akar viszont maradni Marco Borriello, akit annak ellenére is hírbe hoztak az angol Fulhammel, hogy épp júliusban vásárolta meg őt végleg a Roma a Milantól.