Magyar válogatott

Van Dzsudzsákon kívül jó játékos Magyarországon? Akkor miért ne játszana Stieber a válogatottban?

A 2011-2012-es szezon Stieber Zoltán idénye lehet. A nyáron igazolt fiatal szélső jó játékkal hálálja meg Mainzban a belévetett bizalmat, Egervári Sándor szövetségi kapitány pedig első ízben postázott neki meghívót a svédek és a moldávok elleni sorsdöntő Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott keretébe. A 22 éves szélsőt gyorsan szívükbe zárták a mainzi szurkolók is, ezt bizonyítja a rengeteg gratuláció, melyet a Mainz hivatalos facebook-oldalán kapott.

Stieber Zoltán cselez a Mainz-Schalke Bundesliga-mérkőzésen
Stieber Zoltán a nyáron váltott klubot, és a Bundesliga 2-ben szereplő Aachenből az előző szezon meglepetéscsapatához, az első osztályban ötödik helyen végző Mainzhoz igazolt, ahol Szalai Ádám csapattársa lett. Stieber hamar beilleszkdett új klubjába, ahol nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő mind a Ligakupa-mérkőzéseken, mind pedig a bajnokikon. A legutóbbi Bundesliga-fordulóban a Schalke elleni mérkőzésen csapata egyik legjobbja volt, gólpasszt is jegyzett, nem rajta múlott, hogy 2-0-ás hátrányból fordítani tudott a Raúllal felálló vendégcsapat.

Kiváló teljesítményével mind a szövetségi kapitány, mind a mainzi szurkolók elismerését kivívta a 22 éves szélső. Egervári Sándor behívta őt a válogatott svédek illetve moldávok ellen készülő keretébe, a német klub szimpatizánsai pedig hamar szivükbe zárták az agilis, apró termetű támadót. A Mainz 05 facebook-oldalán rengeteg gratuláció érkezett a nemzeti csapat keretébe első ízben meghívót kapott játékoshoz, most ezek közül válogattunk néhányat: 

"Ebben a fiúban van potenciál"

"Itt volt az ideje"

"Csak így tovább, haver!"

"Nagyon örülök neki, meg is érdemelte, ő a Mainz egyik legjobbja"

"Jó választás, sok sikert, adj ki magadból mindent!"

"Gratulálok! Lehetőleg sérülés nélkül térj vissza!"

"Ő volt a legjobbunk vasárnap a Schalke ellen!"

"A jó munka mindig elnyeri jutalmát! Sok sikert Stiebi!"

"Ha Szalai Ádám is visszatér, együtt vezethetik Magyarországot győzelemre"

"Van Dzsudzsákon kívül jó játékos Magyarországon? Nem hiszem, és mivel Ádám még nem épült fel, akkor miért ne játszana Stieber a válogatottban??

"Amikor Stiebi Németországba jött, a TUS Koblenzben játszott. Már akkor is egy kiváló játékos volt. Csak így tovább!"

"2012-ben Magyarországért szorítok majd... de először meg kell előzni a svédeket a selejtezőben!  Aztán a Stieber-Szalai páros nagyot alkothat az Eb-n!"

Mainz-Schalke (2-4) a Bundesliga harmadik fordulójában (Stieber gólpassza 0:04-nél)