Forma-1

Tom Cruise kipróbálhatta a Red Bull versenyautóját

A Forma-1-es Red Bull Racing istálló külön tesztet szervezett a múlt héten Tom Cruise amerikai filmszínésznek a kaliforniai Willow Springsben. A hollywoodi sztár 24 kört mehetett a világbajnok csapat autójával David Coulthard vigyázó tekintete mellett.

Tom Cruise amerikai filmszínész ül egy Red Bull Renault-ban a kaliforniai Willow Springsben a számára szervezett Forma-1-es teszten 2011 augusztusában

Cruise igazi autóbolondnak számít, amellett, hogy 1990-ben ő volt a Mint a villám című, egy NASCAR-versenyzőről szóló film főhőse, több versenysorozat járgányait is kipróbálhatta már. Forma-1-es autóban eddig nem ült, a múlt héten azonban a Red Bull összehozott neki egy privát tesztet.

A színész mentora David Coulthard volt a nap folyamán, akivel előbb egy utcai autóval ismerték meg a pályát, majd ő vezette be az F1-es járművek titkaiba is. Cruise 24 kört ment a Red Bull Renault-val, és a nap végére 11 másodperccet javított reggel megfutott köridején. A legnagyobb végsebessége 181 mérföld/óra (290 km/óra) volt, ami mindössze mérfölddel maradt el Coulthardétól. Nem csoda, hogy a skót agyondicsérte.

Tom Cruise amerikai filmszínész nézegeti a Red Bull Renault kormányát, miközben David Coulthard korábbi Forma-1-es versenyző instruálja őt a kaliforniai Willow Springsben szervezett teszten 2011 augusztusában

"Tom igazi nagymenő! Meglepett, hogy milyen gyorsan felvette a ritmust, és hogy gyakorlatilag egy kész versenyző. Elképesztő gyorsan tanult, figyelembe véve, hogy milyen bonyolult vezetni egy Forma-1-es autót. Ő az életben is feszegeti a hátárokat, és ma sem tűnt amatőrnek. Teljesen lenyűgözött" - áradozott a Williamsszel és a McLarennel korábban tizenhárom futamot megnyerő Coulthard.