Belga Nagydíj

Heidfeldet Senna válthatja Belgiumtól

A veterán Nick Heidfeld számára csalódás eddig az idei évad: bár már állt dobogón is, csapata a fejlesztési versenyben egyre inkább lemaradni látszik, az eredmények nem jönnek, Nick pedig egyre kevesebb versenyt képes pontszerző helyen befejezni.

Bruno Senna a Hungaroringen

A hírt kijelentő módban először Eddie Jordan közölte a BBC oldalán, és bár eddig sem a csapat, sem más hivatalos forrás nem erősítette meg, nagyon úgy tűnik, tényleg lesz valami a dologból - a BBC ritkán téved ilyen ügyekben.

A német versenyzőt korábban a csapat főrészvényese, Gerard Lopez és a csapatfőnök, Eric Boullier is kritizálta, mondván nem nyújtja azt, amit a szerződtetésekor vártak tőle.

"Nem képes megragadni a csapatot, nem tud vezér lenni" - hangzott Lopez kritikája.

A csapat döntése egyébként nem meglepő, a jóval tapasztaltabb Heidfeld ugyanis csak két ponttal szerzett eddig többet, mint rutintalan csapattársa, Vitalij Petrov, aki azonban jelentős támogatásának köszönhetően év végéig biztosan marad az istállónál.

Bruno Senna idén még nem versenyzett, egyszer, a három héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon kapott szerepet a pénteki szabadedzésen, éppen Heidfeld helyén. 2010-ben a HRT autóját vezette, pontot nem szerzett a mezőny leggyengébb konstrukciójával.

Senna vélhetően szponzori támogatásnak köszönhetően kap helyet a Reanult-nál, a szolgálataiért fizetést kapó Heidfeldet pedig elbocsátják. Így az a furcsa helyzet áll elő, hogy a Renault mindkét pilótája fizetős versenyzőnek számít majd.