Manchester United

Fiataljait dicséri Ferguson

Háromgólos győzelmet aratott a Manchester United a Tottenham Hotspur csapata felett az angol labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. A találkozón minden idők második legfiatalabb United-kezdőcsapata lépett pályára, és Sir Alex Ferguson menedzser rendkívül elégedetten nyilatkozott az ifjú titánokról.

Sir Alex különösen a gólt és gólpasszt jegyző 20 éves Danny Welbecket emelte ki

"Nagyon örülök a győzelemnek. Mindig is hangsúlyoztam, hogy hiszek a fiatalokban, mindig is szerettem bizalmat szavazni nekik; ez a mostani társaság olyan fantasztikus képességekkel rendelkezik, hogy valósággal rákényszerítenek arra, hogy szerepeltessem őket" - mondta diadalittasan a skót szaktekintély a mérkőzés után.

"Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, a Tottenham többet birtokolta a labdát, a másodikban aztán feltartóztathatatlanok voltunk."

Sir Alex különösen a gólt és gólpasszt jegyző 20 éves Danny Welbecket emelte ki. "Az első félidőben még nem tűnt ki, nem a középcsatár helyén játszott, Wayne-el együtt visszahúzódott a középpályára. A szünetben emlékeztettem, hogy elől nagyobb szükségünk van a jelenlétére. Ő jelentette a különbséget a két félidő között."

A Vörös Ördögök kezdőjében a sérült Nemanja Vidicsit és Rio Ferdinadot a 21 éves Chris Salling illetve a 19 éves Phil Jones helyettesítette, és ott volt a már említett 20 éves Welbeck és a 22 éves középpályás, Tom Cleverley, és a 20 éves David Dea Gea is biztosan őrizte a kaput.