Cselgáncs-vb

Csernoviczki Éva bronzérmes

  • MTI

A 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva bronzérmes lett a párizsi, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság keddi nyitónapján, miután legyőzte a belga Charline Van Snicket.

A 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a párizsi, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság keddi nyitónapján

A háromszoros Eb-ezüstérmese - utolsó állva maradt magyarként - az örmény Gajane Artyanjan, a szenegáli Mame Seydi, a francia Laetetia Payet legyőzése, illetve a negyeddöntőben a brazil Sarah Menezesszel szembeni vereséget követően, a vigaszágon a kínai Vu Su-ken után a belga Charline Van Snickkel találkozott a harmadik helyért, akit megvert eddigi két összecsapásukon.

Az eseménytelen kezdés után, 1:44 perc elteltével a 25 éves magyar hanyatt döntötte ellenfelét, a bírók összegyűltek tanácskozni, hogy a szőnyegen kezdődött-e a mozdulat, majd vazaarit ítéltek. Két perccel később gyakorlatilag ugyanez ismétlődött meg: Csernoviczki ismét földhöz teremtette a belgát, a bírók ismét megvitatták az akciót, majd újabb vazaari mellett döntöttek, ez pedig már ippont ért.

Csernoviczki a magyar dzsúdósport 14. vb-bronzát szerezte meg.

Edzője és édesapja, Csernoviczki Csaba elégedetten nyilatkozott az MTI-nek: "Egyértelműen belülről indult mindkét akció, ehhez kétség sem fér. Ez a második dzsúdóruha már jó lett, bár nem értem, a sajátját miért érezték a versenybírók keménynek. Sportdiplomáciailag ebben is előre kell lépnünk, a színfalak mögött megkezdődött a harc az olimpiai kvótákért, kis nemzet vagyunk, Londonban biztosan nem lesz magyar bíró, így ahol tudnak, kicsit keresztbetesznek nekünk. Évi ma kissé enervált volt, tegnap ugyanis szétszedték a szállodánkat, nem lehetett pihenni. Technikailag nem volt a topon, de jól megoldotta a meccseket, ezzel szerintem megvan a kvótája. A továbbiakban nyugodtabban készülhetünk."