Bajnokok Ligája

Az Arsenal fellebbezett Wenger eltiltása miatt

  • MTI

Az Arsenal hivatalosan fellebbezett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) azt követően, hogy vezetőedzőjét, Arséne Wengert két mérkőzésre eltiltotta, mert megszegte a korábbi eltiltásával járó korlátozásokat csapata múlt keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

Wenger az Udinese ellen 1-0-ra megnyert selejtezős összecsapáson csak a VIP szektorban foglalhatott helyet, az előző idényben ugyanis egymeccses eltiltással sújtották, mert az FC Barcelonával szemben elveszített nyolcaddöntős párharc után élesen kritizálta a visszavágót vezető bíró tevékenységét. A szakember azonban kedd este mobiltelefonon kommunikált, a mellette helyet foglaló Boro Primorac edző segítségével sms-üzeneteket juttatott el a kispadra, s ezzel az UEFA tájékoztatása szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.

"Egy nézetkülönbség van az Arsenal és az UEFA között, ugyanis először nekünk azt mondták, hogy Primorac segítségével kapcsolatban lehet Pat Rice másodedzővel, ezt követően pedig azt, hogy mégsem" - nyilatkozta Mark Gonella, a londoniak szóvivője.

A 61 esztendős szakember múlt kedden úgy nyilatkozott, a szabályzat nem egyértelmű, az ő értelmezésében mindenben az előírások szerint cselekedett.

A BL-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit kedden és szerdán rendezik, az Arsenal szerdán lép pályára Udinében.