NB I

A Vasas-FTC kettős rangadóval 58 év emlékét akarják felidézni

  • MTI

A vasárnapi Vasas-Ferencváros kettős rangadóval a Népstadion - vagy ahogy ma hívják: Puskás Ferenc Stadion - 58 évének emlékeit kívánja felidézni a kilátogató szurkolókban a két patinás fővárosi klub.

"Nem versenyezni akarunk a régi emlékekkel, hiszen azokkal nem is lehet. Nem azokat szeretnénk megnyerni, akik amúgy is kijárnak a meccsekre, hanem azokat, akik húsz éve nem voltak labdarúgó-mérkőzéseken és húsz évig nem is fognak újra kimenni" - mondta Erdős László, az angyalföldiek ügyvezetője az esemény keddi sajtótájékoztatóján.
   
A lebontás előtt álló stadionban ez lesz az utolsó bajnoki összecsapás. A kapukat 16 órakor nyitják ki, majd a két együttes All-Star csapatai 16:30-tól találkoznak, az NB I-es meccs pedig 18 órakor kezdődik.
   
Erdős kiemelte, kifejezetten törekedtek arra, hogy a jegyárak ne legyenek magasabbak egy normális bajnoki találkozóéinál, mert nem szeretnék, hogy ez tartsa távol az embereket az eseménytől. A belépőkhöz a két egyesület pénztárai mellett az Ibusz-irodákban és a Libri könyvesboltokban lehet hozzájutni 1800 és 2500 forintért.
   
"Nagy örömmel fogadtuk a kezdeményezést. Különösen annak a fényében, hogy az Albert Stadiont a Vasas ellen avattuk fel, most pedig a Vasas ellen búcsúztathatjuk el bajnoki mérkőzéssel a Népstadiont" - mondta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.
   
A két csapat élő legendáinak képviseletében Mészöly Kálmán meghatódva idézte fel a létesítményhez kötődő emlékeit, köztük a kettős rangadókat, melyeken gyakorta 70-80 ezer néző előtt léptek pályára.
   
"Ez egy nagyszerű ötlet, mert a Népstadion megérdemli a búcsúztatást. Több millió embernek kötődik szép emléke ehhez a történelmi jelentőségű létesítményhez és nem csupán sportszempontból. Épp ezért mindenkinek itt a helye, nemcsak a Vasas és a Ferencváros drukkereinek" - mondta Mészöly.
   
A Vasas 70 éves korábbi klasszis védője arra reagálva, hogy pályára lép-e az All-Star mérkőzésen, viccesen azt mondta, már sorfalnak se jó, mert összement, ezért inkább a lelátóról nézi a meccset. Erdős közölte, azt szeretnék, ha ő, a Ferencváros részéről pedig az aranylabdás Albert Flórián végeznék el a kezdőrúgást.
   
A Vasas All-Star csapatában többek között olyan korábbi kiváló játékosok szerepelnek majd, mint Komjáti András, Izsó Ignác, Mészöly Géza, Kiss László, Keresztúri András, Mónos Tamás, Zombori Sándor. A zöld-fehéreknél - szintén a teljesség igénye nélkül - szerepet kap Szűcs Mihály, Telek András, Dragóner Attila, Ebedli Zoltán, Lipcsei Péter, Nyilas Elek, az edzőjük pedig Dzurják József lesz.