Közlemény

A Real Madridot meglepte a Mourinho elleni vizsgálat

A Real Madrid az alábbi hivatalos közleményt adta ki annak kapcsán, hogy a spanyol szövetség vizsgálatot indított José Mourinho és Tito Vilanova ellen a Barcelona elleni Szuperkupa-visszavágó kapcsán.

"A Real Madrid CF a következőket szeretné kinyilvánítani annak kapcsán, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetség versenybizottsága vizsgálatot indított a Spanyol Szuperkupa visszavágóján történtek ügyében:

1. A Real Madrid CF a kezdetektől megfontoltan és felelősségteljesen kívánt viselkedni, hogy ne táplálja a hasonló esetek által gerjesztett túlfűtött légkört.

2. A Real Madrid CF szeretné kifejezni meglepetését annak kapcsán, hogy vizsgálat indult öt nappal a mérkőzés után és érdekes módon mindössze néhány órával az után, hogy a Barcelona elnöke nyilvánosan cselekvésre szólította fel a Spanyol Labdarúgó Szövetséget.

3. A Real Madrid CF reméli, hogy nevezett vizsgálat teljes mértékben tisztázza, hogy mi történt a mérkőzésen és közvetlenül az után. A klub szeretné felhívni a figyelmet azokra a provokációkra, megaláztatásokra, inzultusokra és agresszív cselekvésekre, melyeket az első csapatunknak és az edzői stábunknak a pályán és az öltözőkhöz vezető folyosón egyaránt el kellett viselniük. Ezek a dolgok mindenképp hozzájárultak az események ilyen módon történő alakulásához.

4. A Real Madrid CF továbbra is mindent meg fog tenni, hogy megvédje a saját belső értékeit és mindig azon fog dolgozni, hogy a világ klubjai és szervezetei között a lehető legteljesebb legyen az együttműködés."