Bajnokok Ligája

A Bayern idegenben is nyert, könnyedén jutott tovább

A Bayern München idegenben is nyerni tudott az FC Zürich ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében 1-0-ra, így 3-0-s összesítéssel jutott tovább. A Villarreal 3-0-ra nyert otthon, ezzel fordított az Odense ellen, a Malmö hiába nyert, ezzel csak közelebb zárkózott a Dinamo Zagrebhez. Az APOEL 3-1-re verte a Wislát, így szintén fordított.

Mario Gomez, Thomas Müller és Franck Ribéry ünneplik a Bayern München gólját az FC Zürich ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában 2011 augusztusában

A Zürich ugyan egy távoli lövéssel veszélyeztetett rögtön a találkozó elején, de a Bayern gyorsan egyértelművé tette, hogy ki a továbbjutás esélyese. Müller ment el a 7. percben a jobb oldalon, középre gurított Gomez elé, aki higgadtan átvette a labdát, és a jobb alsó sarokba lőtt. (0-1)

Müller nem sokkal később maga is gólt szerezhetett volna, miután labdát szerzett a hazai tizenhatos előtt, de laposan a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A folytatásban is a Bajorok irányítottak, de azért a svájciaknak is voltak lehetőségeik. Előbb Rodriguez veszélyesen középre ívelt szabadrúgása után kellett tisztázniuk a vendégvédőknek, majd Schonbachler is veszélyeztetett egy lövéssel.

A félidő hajrájának legnagyobb helyzete azonban megint Gomez előtt adódott, aki a 45. percben becselezte magát az ötös közelébe a bal oldalon, onnan lőtt, de Leoni leért a hosszú alsóra.

A második játékrészt megint a Zürich kezdte jobban, Chermiti lőhetett a bal oldalról, de nem talált kaput. Az irányítást azonban gyorsan visszavette a Bayern, Petersen, majd Müller is helyzetbe került, de mindketten pontatlannak bizonyultak.

Petersen a folytatásban is aktív maradt, de hol nem koncentrált eléggé, hol pedig Leoni védte a lövését. a hajrá kezdetén az előre húzódó Badstuber került helyzetbe, de menteni tudtak előle a védők.

Több gól így nem született a találkozón, azaz a Bayern München kettős győzelemmel került a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Bajnokok Ligája-selejtező, rájátszás, visszavágó
FC Zürich-Bayern München 0-1 (0-1)
FC Zürich: Leoni - Koch, Teixeira, Barmettler, Rodriguez - Schonbachler, Aegerter (Gajic 65.), Buff, Djuric (Brunner 65.) - Chermiti, Mehmedi (Drmic 78.)
Bayern München: Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Gustavo, Schweinsteiger - Müller (Alaba 72.), Kroos (Timoscsuk 64.), Ribéry - Gomez (Petersen 46.)
gólszerző: Gomez (7.)
Továbbjutott a Bayern München kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.

A játéknap többi mérkőzésén

Bajnokok Ligája-selejtező, rájátszás, visszavágók
Villarreal-Odense 3-0 (0-0)
gólszerzők: Rossi (50., 66.),Marchena (82.)
kiállítva: Valero (76. Villarreal), Kadrii (71. Odense)
Továbbjutott a Villarreal 3-1-es összesítéssel.
APOEL-Wisla Kraków 3-1 (1-0)
gólszerzők: Pareiko (29. - öngól), Almeida (54., 87.), illetve Wilk (71.)
Továbbjutott az APOEL 3-2-es összesítéssel.
Malmö-Dinamo Zagreb 2-0 (0-0)
gólszerző: Figueiredo (69.), Jansson (86.)
kiállítva: Vrsaljko (50.)
Továbbjutott a Dinamo 4-3-as összesítéssel.