Légiósaink

Stieber Zoltán és Buzsáky Ákos is gólpasszal villant hétvégén

A Mainzban egyre inkább formába lendülő Stieber remek szabadrúgása után szerezte meg a vezetést csapata, míg a QPR-ben a találkozót végigjátszó Buzsáky gólpassza három pontot ért.

Buzsáky joggal ünnepelhetett Liverpoolban

ANGLIA

Elsősorban Buzsáky Ákost kell megemlítenünk, mivel a magyar középpályás volt az egyetlen magyar, aki pályára lépett a Premier League-ben hétvégén. A válogatott futballista végig pályán volt a QPR-ben az Everton elleni idegenbeli összecsapáson, sőt gólpasszával döntő érdemeket szerzett az 1-0-s londoni győzelemben. A Sunderlandben 1-0-ra nyerő Newcastle United keretébe nem került be Kádár Tamás. A Chelsea ellen vezető, ám végül 2-1-es vereséget szenvedő WBA-ban Fülöp Márton a kispadon kapott helyet, Gera Zoltán eltiltása miatt nem játszhatott. Bogdán Ádám csak a kispadon kapott helyet, riválisa, a finn Jaaskeleinen pedig nagyot hibázott a Manchester City ellen, így ki is kaptak 3-2-re.
Egy osztállyal lejjebb Gulácsi Péter megint csak kispados volt a Crystal Palace ellen hazai pályán vesztő Hullban. A Peterborough-tól 7-1-es, kiütéses vereséget szenvedő Ipswichben Priskin Tamást nem nevezték.

OLASZORSZÁG

A Brescia három magyar légiósa közül csak Feczesin Róbert lépett pályára a Catania elleni Olasz Kupa-meccsen, amelyet az élvonalbeli együttes nyert meg 2-1-re. A vesztes együttesből Varga Roland a kispadon ült, míg Vass Ádámot nem nevezték az összecsapásra. A Reggina kapuját Kovácsik Ádám védte a Modena ellen, de 2-1-es vereséget szenvedtek. Filkor Attila csapata kiesett élvonalbeli ellenfelével szemben: a Livorno 1-0-ra kikapott a Chievótól. A magyar középpályás kezdő volt, és az 53. percben cserélték le.

NÉMETORSZÁG

A VfB Stuttgart hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Bayer Leverkusentől, Hajnal Tamást a 60. percben cserélték le. A Bayern München 5-0-ra letarolta a Hamburgot, Nagy Dánielt nem nevezték a vendégek keretébe. Mainzban a Schalkénak sikerült nyernie 3-2-re, ám a hazaiak első gólját Stieber Zoltán készítette elő szabadrúgásból, akit a 61. percben cseréltek le. Szalai Ádám még mindig sérült.
A másodosztályban a Düsseldorf-1860 München összecsapást végigvédte Király Gábor, ám csapata 3-1 arányú vereséget szenvedett.


OROSZORSZÁG

A Krilja ellen idegenben 5-2-re diadalmaskodó Zenitben Huszti Szabolcs az 59. percben állt be. Vasárnap Dzsudzsák Balázs is pályára lépett a Dinamo Moszkva ellen 2-1-es győzelmet arató Anzsi Mahacskalában, a magyar szélső a 78. percig volt a pályán. Gaál Miklós még Volgában van, de jelenleg csapatot keres magának.

AUSZTRIA

A hajrában pontot veszítő (1-1) Sturm Grazban Szabics Imrét sérülése miatt nem nevezték a Salzburgban. A Riedtől hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedő Mattersburgban Waltner Róbert a 82. percben állt be, és rögtön sárga lapot kapott. A gólgazdag Innsbruck-Austria (2-2) összecsapáson a hazaiak kapuját Sáfár Szabolcs védte.

BELGIUM

A hazai pályán a Mons ellen csak 2-2-es döntetlent játszó Anderlechtben Juhász Roland sérülése miatt nem léphetett pályára. A Bruges otthonában 3-2-es vereséget szenvedő Genkben Köteles László védett, Tőzsér Dániel az 58. percben állt be, Tóth Balázs nem volt kerettag. A Lierse-Beerschot találkozón Kovács Pétert a 81. percben cserélték be. A Standard Liege ellen 3-1-es vereséget szenvedő Kortrijkban Czvitkovics Péter a kispadon ült.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A holland bajnokságban az AZ-NEC meccsen (4-0) Babos Gábor a kispadon ült a vendégeknél. A skót első osztályban a Kilmarnock ellen gól nélküli döntetlent játszó Heartsban Balogh János nem volt a keret tagja. A svájciaknál Vanczák Vilmos végigjátszotta a Lausanne elleni idegenbeli 2-0-s győzelemmel végződő találkozót. A Stabaek ellen 1-1-es döntetlenre végző Brann Bergenben Korcsmár Zsolt végig a pályán volt a norvég bajnokságban.