Bundesliga

Raúl maradni szeretne a Schalkénál

Raúl, a Schalke 04 klasszis spanyol labdarúgója azt mondta, hogy marad jelenlegi csapatánál, és kitölti a németekkel az új bajnoki szezonra kötött szerződését.

Raúl maradni szeretne - Fotó: AFP

A Real Madrid egykori csapatkapitánya az EFE hírügynökségnek adott interjúban tett "hűségnyilatkozatot", leszögezve, hogy köszönettel tartozik a Bundesligában szereplő együttesnek, ahová 2010-ben szerződött át a spanyol királyi gárdától.
 

 

"Úgy érzem itt magam, mintha otthon lennék. A legnagyobb nyugalomban élünk a családommal, feleségemmel és gyerekeinkkel teljesen átvettük a németországi életvitelt, s büszke vagyok rá, hogy a Bundesligában játszom. A Schalke szurkolói plusz energiát adnak nekem, hogy folyamatosan olyan szinten futballozzak, ahogyan az egy profitól elvárható" - nyilatkozta a hírügynökségnek a tapasztalt támadó.

A 34 éves futballista elárulta, hogy valóban komoly érdeklődők - így az angol Blackburn, a francia PSG és a spanyol Málaga képviselői - keresték meg ügynökét, és szerződtették volna örömmel, de ő marad, és kitölti az idény végéig szóló kontraktusát a német klubnál.

Raúlnak, aki a Real színeiben 550 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 228 gólt szerzett, a válogatottban pedig 102 meccsen 44 alkalommal volt eredményes, a Schalke színeiben is kiváló a mérlege. Eddig összesen 54-szer játszott új csapatában, s összesen 22 gólt jegyez úgy, hogy 37 bajnokiján 14, 5 német kupameccsén 3, 12 európai kupatalálkozóján pedig 5 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.