Forma-1

Kubica idén már nem tér vissza?

Gerrard Lopez, a Reanult F1-es istállójának főrészvényese szerint Kubica idén már nem térhet vissza a versenypályákra, annak ellenére sem, hogy a rehabilitáció a vártnál sokkal gyorsabban halad.

Az egyszeres futamgyőztes lengyel versenyző még februárban szenvedett súlyos balestete egy olaszországi raliversenyen, sokáig úgy tűnt, esetleg amputációra is sor kerülhet, ám végül az orvosok úrrá tudtak lenni a heyzeten, és Kubica elkezdhette a lassú felépülést, majd a rehabilitációt is.

Gerard Lopez az ESPNF1-nek adott interjújában azt taglalta, hogy Kubica, bár mentálisan képes feldolgozni a balestet, fizikailag még nincs a legjobb állapotban, ezért butaság lenne azt erőltetni, hogy már az idén térjen vissza a Cirkuszba.

"Jól halad a rehabilitáció, és biztos vagyok benne, hogy ha valaki, akkor Robert úrrá tud lenni ezeken a problémákon, megvívja a maga harcát.  A mentális ereje kivételes, de meg kell várnunk, hogy fizikailag teljesen rendbe jöjjön, nem szabad siettetnünk őt."

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy fogjuk még F1-es autóban látni őt, de nem fogadnék arra, hogy ez 2011-ben megvalósul"