Forma-1

Tesztpilóta lenne a legújabb női tehetség

Csütörtökön látott napvilágot a hír, hogy egy 2009-es Renault volánja mögött Jerezben körözött Maria de Villota, a Formula-1 legújabb női versenyzőjelöltje. Nos, a hölgy úgy tűnik nem elégszik meg korábbi modellek kipróbálásával, szeretne hivatalos tesztpilótává avanzsálni.

A spanyol újságok igen nagy feneket kerítettek az ügynek, az AS például azt közölte, hogy Villota "a Formula-1-be vágyik, és az álma hamarabb valóra fog válni, mint azt bárki gondolná."

Fogadni persze még nem érdemes arra, hogy a 31 esztendős versenyző a jövő szezonban szerződést kap valamelyik istállótól, de mindenképp figyelni kell a korábbi F1-es versenyző, Emilio de Villota lányára - tesztpilótai állásra ugyanis minden esélye megvan.

"Most, hogy végre kipróbálhattam egy F1-es autót, pontosan tudom, mit akarok: Formula-1-es pilótává válni. Nem lesz persze könnyű dolgom, hiszen nem egy nap alatt lehet bekerülni a Cirkuszba, de hiszem, hogy előbb tesztpilótaként, majd esetleg versenyzőként helyet találok magamnak, hamarosan" - bizakodott Villota.

Csütörtökön egyébként 300 kilométert tett meg a Reanult-t vezetve a spanyol hölgy, minden különösebb vezetői vagy műszaki hiba nélkül.