Vasárnapi mérkőzések

Stieber Zoltán Raúl, Dzsudzsák Balázs Kurányi ellen lép pályára

Vasárnap két mérkőzést rendeznek a Bundesligában, hármat pedig a Premier Leauge-ben: Stieber Zoltán a 100 százalékos Mainzcal fogadja a Schalkét; Angliában a tabella első két helyezettje csap össze, míg Dzsudzsák Balázsékra újabb rangadó vár.

Bundesliga - Németország

Vasárnap két mérkőzést rendeznek a Bundesliga 3. fordulójában: a Stieber Zoltánt is a soriban tudó veretlen Mainz a Schalkét, a Hannover pedig az "újonc" Herthát látja vendégül. A két magyar játékost is foglalkoztató Mainz remekül kezdte az idei szezont: az első fordulóban hazai pályán 2-0-ra legyőzte a tavalyi ezüstérmes Bayer Leverkusent, majd a második körben a Freiburg otthonából hozta el mind a három pontot. Mainz 05 - Schalke 04
vasárnap 15.30 Tv: Eurosport2
hatharom-tipp: X
Stieberékre most újabb "nagy hal" vár, hiszen a kupagyőztes Schalke 04 csapatát látják vendégül. Ralf Rangnick együttese felemás rajtot tudhat magáénak: a nyitókörben beleszaladtak egy "hármasba" a Stuttgart vendégeként, viszont Gelsenkirchenben gáláztak a Köln ellen. Hajnal Tamásnak remekül ment azon a meccsen, csapata egyik vezére volt Raúlék legyőzésében. Hogy vasárnap egy újabb magyar játékos okozza-e a Schalke 04 vesztét, azt még nem tudni, de Stieber Zoltán nagy valószínűséggel pályára lép a BL-elődöntős ellen.

Hannover 96 - Hertha BSC
vasárnap 17.30 Tv: Eurosport2
hatharom tipp: 1
A nap másik német találkozóján a százszázalékos Hannover az élvonalba egy év szünet után ismét fejutó Hertha BSC-t fogadja. A Hannover két 2-1-es győzelmet aratott eddig (Nürnberg, Hoffenheim), míg a fővárosiak egy vereség mellett egy döntetlent tudnak felmutatni - igaz, ezt utóbbit a Hamburg vendégeként érték el. Berlinben egyértelmű cél az első osztályú tagság kiharcolása, Dárdai Pál egykori csapatának ehhez bőszen gyűjtögetni kéne a pontokat, de a pillanatnyi forma alapján Hannoverben nagyon meg kell szenvednie ezért.

Premier Leauge - Anglia

Norwich City - Stoke City
vasárnap 14.30
hatharom-tipp: X
Az angol pontvadászatban is rendeznek ma három mérkőzést: az első fordulóban a Chelsea ellen egy 0-0-át elérő Stoke City a Wigan otthonában 1-1-re végző Norwich otthonába látogat. Feltehetőleg mind a két csapat a táblázat alsó felében fog végezni a szezonban, ezért fontos lehet számukra, hogy az azonos képességű együttesek ellen minél több pontot gyűjtsenek. Lévén, hogy Angliában vagyunk, az elszántsággal és az akarással nem lesz majd gond.

Blackburn - Fulham
vasárnap 15.00
hatharom-tipp: X
A Wolverhampton múlt héten némi meglepetésre a Blackburn vendégeként tudott győzelmet aratni, ami után a Fulham elleni hazai mérkőzésen is reális esélyük lehet a három pont megszerzésére. A londoniak az előző körben az Aston Villával játszottak egy izgalmas 0-0-t, Martin Jol alakulatában azonban nem jutott szóhoz a REAC-tól érkezett Somogyi Csaba, igaz, a portás most sem számíthat nagyon másra.

Az első fordulóban a Queen's Park Rangerst idegenben kiütő Bolton Wanderers a Manchester Cityt fogadja. Bolton - Manchester City
vasárnap 17.00 Tv: DigiSport
hatharom-tipp: 2   
A Bolton nagy lendületet vett a rajtnál, de nincs ezzel másképp a "kisebbik" manchesteri csapat sem. Roberto Mancini együttese a nyáron érkező Sergio Agüero vezérletével mosta le a pályáról az újonc Swensea-t. Az "égszínkékek" az idei szezonra tovább erősödtek, és a bajnoki címért harcolnak, ezért boltoni jó forma ide, boltoni jó forma oda - a City rajongói számára csak a győzelem lenne elfogadható eredmény. Bogdán Ádám a szokásos forgatókönyv szerint feltehetőleg a kispadon foglalhat helyet.

Premjer Liga- Oroszország

Rövid időn belül Dzsudzsák Balázs és az Anzsi Mahacskala a második rangadójára készül: a dagesztániak hazai pályán fogadják a Dinamo Moszkva csapatát. Anzsi Mahacskala - Dinamo Moszkva vasárnap 19.00 Tv: Prizma Tv hatharom-tipp: X A előző fordulóban a Szpartak Moszkva ellen csúfos vereséget szenvedtek Gadzsi Gadzsijev tanítványai, ám ezúttal mellettük szólhat a hazai pálya előnye.  A Dinamo játékerőben nem marad el a Szpartaktól, sőt, 20 forduló után közvetlenül ott "lohol" a CSZKA és a Zenit gyakában, vagyis pillanatnyilag BL-selejtezőt érő 3. helyen található. Ott, ahová az Anzsi is vágyna, de ahhoz, hogy a nemzetközi kupaszereplés összejöjjön Dzsudzsákéknak, a rangadók közül nyerni szükséges párat. Hogy a Kurányi-Voronyin páros nevével fémjelzett Dinamo ellen ez sikerül-e, az vasárnap este hét órakor kiderül.

Eredivise - Hollandia

A bajnoki címvédő Ajax a Venlo vendégszeretetét élvezheti, az amszterdamiak - ha jó formában lesznek - könnyű győzelmet arathatnak. A hétközben a Fradit is kiejtő norvég Aalesundtól Európa Liga-selejtező mérkőzésen vereséget szenvedő AZ Alkmaar a NEC ellen javíthat - Babos Gábor  Bogdánhoz hasonlóan a padon kaphat szerepet - míg a PSV a Den Haaghoz látogat.