Újpest-DVTK

A vezetés után magunkra húztuk a Diósgyőrt - Zoran Szpisljak

Zoran Szpisljak szerint a helyzetek kihasználására nagyobb hangsúlyt kell fektetni, koncentráltabban kell befejezni az akciókat, ez a következő feladat.

Az Újpest FC az OTP Bank Liga 6. fordulójában hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr ellen. Zoran Szpisljak a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, reálisnak tartja a döntetlent.
 
"Nagyon örülök, hogy leülhettem az Újpest kispadjára és minden pillanatban ott lehettem a csapat mellett. Elemeztük az első öt mérkőzésünket, és láttuk, mi az, amiben fejlődnünk kell. Helyzeteket ezúttal már sikerült kialakítanunk, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott. A futballban nem kezdődik „ha” szóval mondat, a lehetőségeink közül csak egyet használtunk ki, így nem érdemeltünk győzelmet, jelen pillanatban reális a döntetlen eredmény. A helyzetek kihasználására nagyobb hangsúlyt kell fektetni, koncentráltabban kell befejezni az akciókat, ez a következő feladat. A vezetés után kicsit visszavett a csapat, magunkra húztuk a Diósgyőrt, ami talán törvényszerű is, azok után, ahogy a csapat kezdte a bajnokságot, hiszen ilyen helyzetben tudat alatt az előny megőrzése a legfontosabb" - idézte az ujpestfc.hu Zoran Szpisljak nyilatkozatát.
 
Benczés Miklós, a diósgyőriek vezetőedzője az idegenben szerzett egy ponttal elégedett, az első félidőben mutatott játékkal azonban már nem.

"Ha újonccsapatként idegenben mindig szereznénk egy pontot, nem panaszkodhatnánk, az első félidei játékkal azonban nem vagyok elégedett, hiszen iramtalanul, kreativitást mellőzve játszottunk. Az első újpesti gól megváltoztatta a mérkőzést, felpörögtünk, ekkor kertültünk olyan mentális állapotba, amilyet az egész bajnokin látni szerettem volna. Mindkét kapu veszélyben forgott, lüketető volt a játék, így azt gondolom, igazságos döntetlen született a találkozón" - jegyezte meg a DVTK szakvezetője.