Forma-1

A Mercedesnek Schumacherre kell koncentrálnia - Ecclestone

Bernie Ecclestone, az F1 mindenható ura szomorúan látja, hogy a sportág történetének egyik legnagyobb kiválósága, Michael Schumacher néhány pont megszerzéséért küzd hétről-hétre. A brit üzletember szerint ennek főként a gyenge autó az oka, s szerinte a Mercedesnek nagyobb figyelmet kellene fordítania a hétszeres bajnok igényeire a tervezési folyamat során.

Bernie Ecclestone már 2009-ben is nagy támogatója volt Schumacher visszatérésének, amikor pedig ez 2010-ben be is következett, nem rejtette véka alá örömét. Most viszont csalódott, mert úgy véli, Schumacher és a Mercedes lehetne sikeresebb is.

"Michael a sportág egyik legnagyobb alakja, egy igazi szupertehetség, éppen ezért szomorú látni, hogy csak gyenge helyezésekért küzdhet. Nem hiszem, hogy gyengébb lenne, mint korábban, ekkora tapasztalat birtokában már ki kellett volna vezetnie a gödörből a stuttgartiakat" - magyarázta Ecclestone.

Egy másik interjúban még keményebben fogalmazott a brit üzletember: "A Mercedesnek sokkal inkább Michael vezetési stílusára kellene hangolnia az autót."