Premier League előzetes

Újjáépülő óriások rangadója következik Angliában

A Premier League második fordulójában az Arsenal és a Liverpool mérkőzése ígérkezik a legnagyobb rangadónak, még akkor is, ha mostanában talán nem az a kérdés, hogy melyikük lehet esélyes a bajnoki címre, hanem hogy melyikük őrizheti meg pozícióját a nagy csapatok között. A Chelsea Gera Zoltán és Fülöp Márton csapata ellen próbálhatja meg felpörgetni magát a gyenge első körös teljesítmény után, és két újonc is elkezdhet küzdeni a bennmaradásért egy-egy 4-0-s vereséget követően.

Arsenal-Liverpool
szombat 13:45 (Digi Sport)
hatharom-tipp: 2
A mostani állapotok szerint ez a mérkőzés nem fogja közvetlenül befolyásolni a bajnoki cím sorsát, sokkal inkább arról dönt, hogy a korábbi Nagy Négyes melyik tagja talál vissza hamarabb a sikereket hozó útra. Az Arsenal eladta legjobbját, Cesc Fabregast, és valószínűleg Samir Nasri sem az Ágyúsoknál folytatja. Nélkülük a Newcastle ellen egy 0-0-ra voltak képesek, és bár az Udinesét a BL selejtezőjében 1-0-ra legyőzték, azon a találkozón megsérült Djourou és Gibbs, rajtuk kívül pedig Wilshire-re sem számíthat Arséne Wenger. A Liverpoolnál továbbra is Steven Gerrard a legnagyobb hiányzó, de a Vörösök egységesebbnek tűnnek, és új igazolásaik is nagyobb hatással lehetnek a csapat teljesítményére, mint a Wenger által újra összeszedett tinik.

Martin Skrtel és Robin van Persie küzdenek a labdáért az Arsenal és a Liverpool mérkőzésén a Premier League-ben az Emirates Arénában 2011-ben

Chelsea-West Bromwich Albion
szombat 18:30 (Digi Sport) hatharom-tipp: 1
A Chelsea gyenge, ötlettelen játékkal kezdte az idényt a Stoke City ellen, és így csak egy 0-0-s döntetlent értek el. Sok variációs lehetősége egyelőre nem biztos, hogy lesz André Villas-Boasnak, de az előző találkozó hajrájában látottak alapján már az is sokat segíthet neki, ha a súlytalan Kalou helyett Anelkát teszi a kezdőbe. Persze a francia csak akkor ér valamit, ha van kedve játszani, de ötletes megoldása csak neki volt a múlt hétvégén. Ennek ellenére a West Bromwich ellen otthon így is illene győzni a Kékeknek. Akkor is, ha valószínűleg jobb most a WBA-nál a hangulat, mivel a csapat egyik legjobbja, Odemwingie aláírta új szerződését, és Owen Hargreaves érkezése is valószínűnek tűnik. A középpályás azonban egyelőre még nincs Roy Hodgson csapatában, így nem is segíthet az együttesnek. Ahogy a harmadik fordulóig eltiltott Gera Zoltán sem, és valószínűleg Fülöp Márton sem, aki várhatóan a kispadon kap majd helyet Ben Foster mögött.

Sunderland-Newcastle
szombat 13:00
hatharom-tipp: 1
A két együttes a hétvége rangadóját játszó Liverpool illetve Arsenal ellen ikszelt az első fordulóban, ami nem rossz eredmény egyiküknek sem. Azonban amíg a Newcastle gólképtelen volt otthon, a Sunderland az Anfield Roadon is betalált. A hazai csapatot Steve Bruce a nyáron a Manchester Unitedből erősítette, míg a vendégek José Enqrique távozásával fontos emberüket veszítették el. Ráadásul nehéz kitalálni, hogy Joey Barton szekere rúdja épp merre áll a csapatban.

Aston Villa-Blackburn
szombat 16:00
hatharom-tipp: 1
Nem valószínű, hogy ez a két csapat idén sok vizet fog zavarni a bajnokságban, de épp ezért lenne fontos számukra, hogy a nyerhető mérkőzéseken jól teljesítsenek. Az akarással és a tempóval tehát valószínűleg nem lesz gond a Villa Parkban egyik részről sem, és ez akár három-négy gólt is hozhat a meccsen. főleg, ha a hazai támadók a nevükhöz méltó formát fognak ki.

Everton-Queens Park Rangers
szombat 16:00
hatharom-tipp: X
Az Everton az első fordulóban a londoni zavargások miatt nem játszhatott, de utólag visszagondolva valószínűleg a QPR játékosai is inkább a többi meccset nézték volna a tévében. A Boltontól ugyanis négy gólt kaptak otthon, és első ránézésre úgy tűnik, az újoncok közül nekik lesz a legnehezebb dolguk a bennmaradás kiharcolásával. Feltéve persze, hogy Buzsáky Ákos továbbra is a padon kezd. Ha kezdőbe kerül, akkor reméljük, a londoni kiscsapat minden gondja megoldódik.

Swansea-Wigan
szombat 16:00
hatharom-tipp: 1
A Hattyúk a QPR-hoz hasonlóan egy 4-0-s vereséggel kezdtek, de azért a mostani Manchester City otthonában egy újonc, formálódó csapattal megeshet, hogy nagy pofont kap. Az még mindig nem dőlt el, hogy a Swansea kivel erősíti meg a csatársorát (mi örülnénk, ha Priskin Tamás lehetőséget kapna, de nyilván egy ambiciózus David Trezeguet lenne az óriási fogás), de az otthon a Norwich-csal döntetlent játszó Wigan ellen van esélyük a hazaiaknak az önbizalmuk megalapozására.