Videoton-Pécs

Nagy verés is lehetett volna a vége - Sousa

Ahogy arról beszámoltunk, a Videoton hazai pályán 4-1-re verte az eddig veretlen Pécset, a két vezetőedző a találkozó után értékelte a látottakat.

"A mérkőzés elején megvolt a kellő türelmünk ahhoz, hogy a saját ritmusunkban focizzunk, és kivárjuk a kínálkozó alkalmakat, melyek közül négyet is gólra tudtunk váltani. Az első találat után intenzitásban kicsit visszavettünk, és ez megbosszulta magát, mert egyenlíteni tudott a Pécs. Ezután agresszívebben támadtuk le az ellenfelet, felgyorsítottuk a labdaszerzésre irányuló játékunkat és ennek meglett az eredménye, ugyanis még az első félidőben sikerült újabb gólt szereznünk. Ha kihasználunk még néhányat a számos lehetőség közül, akkor nagy verés is lehetett volna a vége. A lényeg azonban, hogy vannak olyan döntő pillanatok egy-egy mérkőzésen, amikor egyszerűen muszáj betalálnunk, mert ha nem, akkor nagyon megnehezítjük a saját dolgunkat. Az előző két mérkőzésen ez sajnos nem sikerült, de dolgozunk tovább és remélem, hogy a jövőben már idegenben is ugyanazt az eredményes játékot tudjuk nyújtani, amit idehaza" - idézi a fehérvári Paulo Sousát a vidi.hu.

Mészáros Ferenc, a vendégek mestere sem tűnt elkeseredettnek, mivel elmondása szerint jobb csapattól kaptak ki.

"Gratulálok a Videotonnak. Az első félidő közepén volt egy gyors gólváltás, amiből mi jöttünk ki rosszabbul. Talán minden másképp alakult volna, ha a félidőben 1-1 az állás. A második félidőben próbáltuk megtartani a labdát, azonban a Videoton minőségi cseréket tudott pályára küldeni, ez pedig végleg eldöntötte a meccset" - mondta a pécsi szakember.