Premier League

A Liverpool emberelőnyben bedarálta a rutintalan Arsenalt

A Premier League második fordulójának legnagyobb rangadója volt a csapatok nevei alapján az Arsenal-Liverpool mérkőzés, amelyen azonban úgy tűnt, a minden eddiginél fiatalabb Ágyúsok egyelőre nem rendelkeznek elég rutinnal ahhoz, hogy komolyan felvehessék a versenyt az angol bajnokság legjobbjaival.

Nem mondhatjuk, hogy izgalmasan kezdődött volna a mérkőzés, a 20. percig kellett várni az első helyzetre, addig inkább a mezőnybeli harc dominált. Akkor egy bal oldali beadás után Andy Carroll fejelhetett tisztán, Szczesny azonban szépen védett a bal alsó elől. Kicsivel később Kuyt emelt középre, szintén a bal oldalról, ezúttal Henderson bólintott, de gyengén, így az Arsenal lengyel kapusa könnyedén fogta meg a labdát.

Az első félóra végén kezdett éledezni a hazai csapat, egy szöglet után kifejelt labdából Frimpong indult a kapu felé, a szétnyíló védők között laposan lőtt, Reina pedig bravúrosan védett. A 35. percben Nasri következett, ő lendületesen végigvitte a játékszert a pályán, kibillentette Aggert, majd nem sokkal a jobb alsó mellé lőtt.

Frimpong nem aprózta el, nem is "élte túl" a 90 percet

Ezzel a jelentősebb események le is zajlottak az első félidőben, a másodikat pedig érdemben Kelly kapufája nyitotta. Az 55. percben a jobb oldalról találta el a bal oldali oszlopot a jobbhátvéd.

A 68. percben először villant Arsavin és van Persie: előbbi passzából utóbbi teljesen egyedül próbálkozhatott a Liverpool kapujának közelében, de Reina újra nagyot védett. Ekkorra azonban összességében már fölényben voltak a Vörösök - ezúttal fekete mezben -, és a 70. percben úgy tűnt, még jelentősebb nyomásra lesznek képesek, mivel Frimpong második sárga lapja után kiállni kényszerült. A középpályás Lucast talpalta le feleslegesen a kezdőkörben, és akár azonnali pirosat is kaphatott volna.

Ahogy várható volt, a vendégek fölénye fokozódott, és a 78. percben érett góllá. Igaz, a csereként beállt Suárez lesen indult, és előle próbálták tisztázni a labdát a védők, amikor az Miquelről a hálóba pattant. (0-1)

A hajrában maga Suárez is eredményes volt, miután Meireles önzetlenül kihagyhatatlan helyzetbe hozta, így 0-2-vel ért véget a találkozó. A Liverpool tehát stabil csapatjátékot mutatott, az Arsenal azonban úgy tűnik, nagy bajban van. Ezen a találkozón sérülés miatt elvesztették Koscielnyt, és továbbra is valószínűnek tűnik, hogy Samir Nasri is eligazol, azaz Arséne Wengernek valóban az alapoktól kell felépítenie tizenévesekből álló csapatát. 

Premier League, 2. forduló
Arsenal-Liverpool 0-2 (0-0)
gólszerzők: Miquel (78., öngól), Suárez (90.)
kiállítva: Frimpong (70., Arsenal)