Premier League

A Chelsea hátrányból fordított a WBA ellen

A Gera Zoltánt és Fülöp Mártont is foglalkoztató együttes hamar megszerezte a vezetést, de a londoniak a második félidőben fordítani tudtak.

A Chelsea megfordította a találkozót - Fotó: AFP

A Chelsea gyenge játékkal kezdte az idényt a Stoke City ellen, és így csak egy 0-0-s döntetlent értek el. Ennek ellenére a West Bromwich ellen otthon így is illett volna győzni a Kékeknek. Gera Zoltán eltiltása miatt nem szerepelhetett  a vendégeknél, Fülöp Márton pedig a kispadon kapott helyet. A Chelsea-nél a 3-4 hétre kidőlő Cech kapust Hilário helyettesítette, Drogba csak a kispadon kapott helyet, az új szerzemény Lukaku még ott sem.

Alig kezdődött el a találkozó, jött a hidegzuhany a hazai nézőknek: Alex szórakozott utolsó emberként, Long elvette a védőtől a labdát, lefutotta, majd 10 méterről, a jobb alsóba tüzelt (0-1).
A hazaiak ezt követően sem szaggatták szét magukat, komótosan, és többnyire ötlet nélkül fonogatták a támadásaikat, így egy Anelka tizenegyes-szituáció mellett inkább WBA lehetőségeket jegyezhettünk fel. Ez nem is tetszett André Villas-Boasnak, aki már a 35. percben lehozta az indiszponált Kalout, a helyén Malouda folytatta.

Az első félidő végén egygólos vendégelőnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe. A második játékrészre nagyobb elánnal jött ki a Chelsea, aminek meg is lett az eredménye. Anelka kapott labdát a tizenhatoson belül, majd 7 méterről, jobbról lőtt a hosszú sarokba (1-1).

Az 57. percben Torres közeli löketét védte hatalmas bravúrral Foster, majd az ismétlésbe lépett bele az egyik védő. A Chelsea megpróbált mindent, de az utolsó passzokat mindig elrontották. A 83. percben aztán sikerült feltörnie a védelmet a Chelsea-nek: Bosingwa lőtt be jobbról, majdnem az alapvonaltól középre, a hosszún Malouda érkezett, aki 4 méterről a kapuba helyezett (2-1).

Ezzel idénybeli első győzelmét aratta a londoni alakulat.

Premier League
2. forduló
Chelsea-WBA 2-1 (0-1)
Gólszerző: Anelka (53.), Malouda (83.), ill. Long (4.)