Kajak-kenu vb

Vajda Attila fantasztikus hajrával aranyérmes

Pár perccel Csipes Tamara K-1 1000 méteren elért győzelme után már a második magyar aranyérmet ünnepelhette a közönség a szegedi kajak-kenu világbajnokságon: Vajda Attila, a szám olimpiai bajnoka remek hajrájának köszönhetően megnyerte a C-1 1000 métert és olimpiai kvótát szerzett.

Vajda Attila ünnepli aranyérmét a kajak-kenu világbajnokságon Szegeden, miután megnyerte a kenu 1000 m-es számot 2011 augusztusában

Olimpiai bajnokunk egészen 750 méterig nagy riválisa, az üzbég Vadim Menkov mögött haladt a második helyen - Menkov féltávnál már egy hajóval vezetett - majd a táv utolsó harmadában megnyitotta hajráját, méterről méterre megközelítve ellenfelét, majd átvette a vezetést, sőt, még arra is jutott ereje, hogy lerázza a spanyolok olimpiai bajnokának David Calnak a támadásait. A befutónál már kétség sem fért győzelméhez, fél hajóhosszal ért célba, láthatóan kifulladva, minden csepp erejét elhasználva.

Vajda szegediként abszolút hazai pályán nyerte második világbajnoki címét, a közönség őt ünnepelte, Attila a közönséget éltette! „Fantasztikus pillanat volt ez az életemben! Cal hiába akarta megrángatni az oroszlán bajuszát, nem jött neki össze” – lelkendezett a kenus a célban.

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged
Férfi kenu egyes 1000 m
1. VAJDA ATTILA 4:04.749
2. David Cal (Spanyolország) 4:06.045
3. Vagyim Menkov (Üzbegisztán) 4:08.151