Motorsport

Talmácsi Gábor idén már nem versenyzik

  • MTI

Noha voltak ajánlatai, 2011-ben biztos, hogy nem tér vissza a versenypályára Talmácsi Gábor, a magyar motorsport egyetlen világbajnoka.

A 29 éves Talmácsi 2007-ben világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-es géposztályban, tavaly pedig a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. Februárban azonban kiderült, megfelelő ajánlat híján idén nem tud versenyezni. A világszerte jól ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval még november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban közölte, hogy visszalép a 2011-es vb-sorozattól.   
Azóta "Talmának" voltak újabb ajánlatai, de számára most az biztos, hogy 2011-ben nem versenyez.

"A sok teendőm mellett azonban rengeteget motorozom, így technikailag nem okozna problémát a visszatérés, ám én olyan csapathoz szeretném lekötni magam, ahol akár a végső sikerre is esélyem lehet" - mondta a Népszavának.

Hozzátette: azt is eldöntötte, hogy Moto2 vagy a Superbike-világbajnokság egyik sorozata, a Supersport 600 jöhet szóba.

Talmácsi nagy álma, hogy egy színmagyar csapat pilótája lehessen, és nem zárja ki, hogy a Team Hungary Toth színeiben tér vissza. De amint megjegyezte: semmilyen megállapodás nincs közte és a Tóth-csapat között.