NB I

Csank nyerni akart, Vlak elégedett a második félidei játékkal

A Zalaegerszeg és a Vasas 1-1-es döntetlenre végzett az OTP Bank Liga hatodik fordulójának nyitómértkőzésén pénteken este. A két csapat vezetőedzői a Sport Tv műsorában értékelték a találkozót.

Csank János: "Az első félidőben kellett volna még gólokat lőnünk, de a másodikban is voltak helyzeteink, többször is rossz megoldást választottunk azonban. Nem az a baj, hogy nem passzoltak a játékosok a jobb helyzetben lévőnek, hanem az, hogy nem is látták a másikat. Az ellenünk befújt tizenegyes előtt akár kapustámadást is fújhatott volna a játékvezető, utána nem láttam pontosan mi történt, de lehet, hogy igaza volt, mindenesetre megadta a büntetőt. A rutintalanabb játékosaim nehezen küzdöttek meg ezzel a talajjal, többen is elfutották magukat már az első félidőben. Ezt a mérkőzést le kellett volna hozni. Lőhettünk volna még gólt, de a tizenegyes előtt a kapusunknak sem kellett volna feltétlen megpróbálni megfogni a csúszós labdát. Tökölin látszott, hogy mindig veszélyes, amikor nála van a labda, ziccerbe már tudott kerülni, de a kapus nagyot védett. Remélem, legközelebb már bemegy."

Marijan Vlak: "Az első félidőben még állt a víz a pályán, amihez nem tudtunk jól alkalmazkodni, az ellenfél pedig jobban játszott, de a második játékrészben megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak. A szünet után színvonalasabb volt a játékunk, Bakos beállásával stabilabb lett a középpályánk, és megmutattuk, hogy ilyen talajon is lehet játszani. A Ferencváros ellen egy igazi rangadót játszhatunk, ehhez az kell, hogy a második félidőben mutatott játékunkat hozzuk akkor is. Az előtt a találkozó előtt tartunk két edzést a Puskás Ferenc Stadionban, és reméljük, hogy nem látszik majd meg a játékunkon, hogy nem a saját pályánkon szereplünk."