Kajak-kenu vb

Aranyérmet nyert női kajaknégyesünk is

  • DA

A Szabó Gabriella-Kozák Danuta-Kovács Katalin-Benedek Dalma összeállítású női kajaknégyes esélyeshez méltóan magabiztosan nyerte az 500 méteres versenyszámot a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A kvartett négy olimpiai kvótát is szerzett. A négyes tagjaként 30. világbajnoki címét gyűjtötte be Kovács Katalin, aki ezzel tovább javította rekordját.

A női kajak négyes tagjai, Szabó Szilvia, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Benedek Dalma ünneplik a győzelmüket az 500 méteres döntő után Szegeden 2011 augusztusában

A magyar lányok tökéletesen oldották meg a feladatukat, se a német, se a fehérorosz egység nem tudta tartani a mieinkkel a lépést. „Én a végén már csak arra figyeltem, hogy Gabinál előbb emeljem a magasba a lapátot – mondta a 30. világbajnoki címét szerző Kovács Katalin. „Ez a közönség aranya is, egész végig az ő hangjukat verte vissza a sziget. Csodálatos érzés volt” – érzékenyült el Benedek Dalma.

Kovács Katalin, a Domino Honvéd 35 éves klasszisa tavaly, Poznanban szerezte 29. vb-címét - az elsőt pedig még 1998-ban, szintén Szegeden -, s már akkor minden idők legeredményesebb női kajakosává lépett elő.

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged
Női kajak négyes 500 m
1. MAGYARORSZÁG (SZABÓ GABRIELLA, KOZÁK DANUTA, KOVÁCS KATALIN, BENEDEK DALMA) 1:36.339
2. Németország 1:37.521
3. Fehéroroszország 1:37.887