Bundesliga

A Mönchengladbach ízekre szedte a Wolfsburgot - videó

Fölényes győzelmet aratott a Borussia Mönchenglabdach a Wolfsburg ellen a Bundesliga harmadik fordulójának pénteki találkozóján. A vezetést még a Farkasok szerezték meg, de a 'Gladbach lendületes, látványos játékkal lesöpörte FElix Magath csapatát.

A Wolfsburg védekezésre állt be a mérkőzés elején, és egy jól végrehajtott kontrából meg tudták szerezni még az első negyedórában. A gólszerző Haszebe volt, aki a Träsch által szépen lekészített labdát vágta a bal alsóba. (0-1)

Sokáig azonban nem tartott a vendégelőny, mert egy óriási védelmi hiba után Bobadilla megszerezte a labdát, és a szintén felfutó Reusszal belövette az egyenlítő találatot. (1-1)

A Borussia Mönchengladbach játékosai, Reus, Bobadilla és Neustädter örülnek a Wolfsburg ellen lőtt góljuknak a Borussia Stadionban 2011 augusztusában

Reus a 32. percben kiharcolt egy tizenegyest is, Russ ugyanis csak úgy tudta megállítani a bal szélen, hogy lerántott. A büntetőt Daems végezte el, és az utóbbi kilenc alkalomból kilencedszer is eredményes volt. (2-1)

Az első félidő hajrájában könnyedén növelhették volna az előnyüket a hazaiak, ez végül a 45. percben sikerült, Bobadilla volt eredményes fejjel közvetlen közelről egy szöglet után. (3-1)

Már a szünetre eldőlni látszott tehát a mérkőzés, de Reus egy formás támadás végén még egyet hozzátett a gólterméshez: a jobb oldalról ívelve érkező labdát belsővel juttatta a hálóba. (4-1)

Ezt követően a Mönchengladbach visszavett a tempóból, így a Wolfsburgnak is volt néhány lehetősége, de újabb gól nem esett. A hazaiak tehát fölényes győzelmüknek köszönhetően már 7 pontnál tartanak, azaz egyelőre úgy tűnik, hogy a tavalyi osztályozóhoz vezető gyengélkedés után jobb teljesítményre lesznek képesek. 

Bundesliga, 3. forduló
Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg 4-1 (3-1)
gólszerzők: Reus (15., 67.), Daems (32.), Bobadilla (45.), illetve Haszebe (12.)