Spanyol Szuperkupa

Mourinho nagy pofont kapott Vilanovától - videó

Ugyan szerda éjszaka a Barcelona egy látványos mérkőzésen hódította el a Spanyol Szuperkupát, a sajtóban és a szurkolók körében mégis a találkozó utáni balhé és José Mourinho megnyilvánulása a beszédtéma.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Barcelona Lionel Messi remeklésének is köszönhetően 3-2-re legyőzte a Real Madridot a Spanyol Szuperkupa döntőjének második mérkőzésén, ezzel pedig összesítésben 5-4-re felülmúlta az ősi riválist és fenállása tizedik Szuperkupa-sikerét aratta.

Az összecsapás hosszabbításában Marcelo brutális belépőjét követően azonban elszabadultak az indulatok, a két csapat játékosai és stábtagjai szószerint egymásnak estek - beárnyékolva ezzel a finálét. A legnagyobb vihart kétségtelenül José Mourniho megmozdulása kavarta: a portugál tréner nemes egyszerűséggel belenyúlt a barcelonai segédedző, Tito Vilanova szemébe.  Egy nemrégiben előkerült felvétel tanulsága szerint azonban a "sértett" megtorolta a cselekedetett és egy jókora pofont kiosztott a Special One-nak.

Az első videón úgy tűnik (2:50-től), mintha Mourinhót hátba lökné a katalán stáb tagja, azonban a lenti felvételen - egy másik szögből - tisztán kivehető, hogy bizony ott egy "tasli" került kiosztásra.

 

 

A sportsajtónak természetesen "hálás" témául szolgál a találkozó utáni "csetepaté", a világ szinte minden országában a portugál tette a fő beszédtéma. A nemzetközi sajtó nagy része elítélően írt az eset miatt Mourinhóról, a Gazetta Dello Sport olasz sportnapilap főcíme szerint "Messi a csoda, Mou a rossz!".Európai edzőtől valóban ritkán látható jelenet volt ez, állítólag Mourinho számíthat is egy  komolyabb büntetésre.