Kajak-kenu vb

Kvóta és érem a célunk - Dombi Rudolf

  • Vásárhelyi Tamás

A szegedi kajak-kenu világbajnokságon a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó 1000 méteren a csütörtök délutáni középfutamban a második helyet megszerezve finalista, és továbbra is harcban van a londoni indulási jogért. Dombi a hatharom.hu-nak elmondta, hogy az éremmel egybekötött kvótaszerzés a céljuk a pénteki döntőben.

A Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó 1000 méteren a csütörtök délutáni középfutamban a második helyet megszerezve finalista, és továbbra is harcban van a londoni indulási jogért

A páros a táv első felénél még a hatodik helyen haladt, de aztán hatalmasat hajrázva a címvédő németek után célba érve megszerezte a másik, még biztos továbbjutást érő pozíciót. "A terv az volt, hogy gyakoroljuk az irammenést, ami sikerült is. A délelőttünk nagyon feszített volt, úgy gondoltuk, hogy ha megnyerjük az előfutamot, akkor a sorsolás miatt talán könnyebb lesz a középfutam, volt, aki így is járt, mi nem, mert a németek délutánra tartalékolva bejöttek a második helyre, és rajtuk kívül a francia egység is a mi középfutamunkba került. Délután a németek okoztak egy kis kellemetlenséget, homok került a gépezetbe, de én már 300-nél éreztem, hogy meglesz a döntő" - nyilatkozta Dombi Rudolf a hatharom.com-nak.

"A fináléban nem szabad ellőni a puskaport, nekem az az elvem, hogy a verseny 700-800 méternél kezdődik, technikával, jó dinamikával kell tartalékolunk a hajrára" - utalt a friss Eb-bronzérmes kajakos.

Arra a kérdésre, hogy a kvóta- vagy az éremszerzés-e az elsődleges céljuk, a következőt válaszolta:  "Az első lépcsőfok a döntőbe jutás volt, a második a kvótaszerzés, de ezt már a harmadikkal, az éremszerzéssel együtt képzelem el. Nem gondolom, hogy bárki is jobb nálunk annyival, semmit sem zárok ki az esélyeket illetően."

Dombi végül párjáról, az úszó Verrasztó Evelynről is szót ejtett, aki a helyszínen szurkol kedvesének. "Szoktunk együtt sportolni néha, úszunk és futunk, jót tesz a közérzetemnek, hogy együtt tudunk mozogni. Szinte egy a mentalitásunk, az úszás és a kajak-kenu nagyon sokban egyezik e tekintetben, mind a magánéletben, mind a sportban jól kiegészítjük egymást."