Angol foci

Buzsáky csapata maláj tulajdonba került

  • MTI

Megvásárolta csütörtökön az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságban újonc Queens Park Rangerst Tony Fernandes malajziai vállalkozó, a Forma-1-es Lotus csapat tulajdonosa.

A Buzsáky Ákost is foglalkoztató egyesület fő részvényesei eddig a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló brit Bernie Ecclestone, valamint a Renault istálló korábbi főnöke, az olasz Flavio Briatore voltak, az ő részüket vette meg az AirAsia légitársaságot is birtokló Fernandes, aki hivatalos bemutatkozása alkalmával azt mondta, az elkövetkezendő néhány évben sosem látott magasságokba akarja repíteni az együttest.

A 47 esztendős üzletember támogatásáról biztosította Neil Warnock vezetőedzőt, s azt a célt tűzte ki, hogy a QPR a mostani szezonban szilárdítsa meg a helyét a Premier League-ben.

Fernandes 66 százalékos tulajdonjogot szerzett az észak-londoni klubban, így ő lett a fő részvényes, s az elnöki teendőket is ő látja majd el.

A QPR - amely 15 év után jutott vissza az élvonalba - az első fordulóban, múlt szombaton 4-0-s vereséget szenvedett a kapus Bogdán Ádámot foglalkoztató Bolton Wandererstől.